Øystein Stray Spetalen

Milliardærdatter kjøpte Spetalens Norefjell-luksus

Investorprofilen fikk ikke prisen han først ba om, men sikrer seg likevel en solid gevinst.

KREMKOMPLEKS: Norefjell er et av landets mest populære vinterparadiser. Milliardær og investor Øystein Stray Spetalen har akkurat solgt luksusleiligheten sin her - men har fortsatt en av landets dyreste hytter i samme område. Foto: Stener Widnes Eiendomsfoto AS
KREMKOMPLEKS: Norefjell er et av landets mest populære vinterparadiser. Milliardær og investor Øystein Stray Spetalen har akkurat solgt luksusleiligheten sin her - men har fortsatt en av landets dyreste hytter i samme område. Foto: Stener Widnes Eiendomsfoto AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april i fjor ble det kjent at milliardær Øystein Stray Spetalen (59) hadde sikret seg Norges nest dyreste fjellhytte. Han punget ut 41 millioner for giganthytta på Norefjell.

Litt seinere ble det kjent at Spetalen ville kvitte seg med sin 373 kvadratmeter store leilighet i samme fjellparadis - i luksuskomplekset Norefjelltunet.

Punget ut millionsum

Milliardæren ba om 30 millioner kroner for praktleiligheten den gang. Først nå, etter et knapt år, er den solgt, melder Dagens Næringsliv (DN).

Investoren må imidlertid ta til takke med 3 millioner kroner mindre enn det han ba om for 10 måneder siden.

Gevinsten er likevel pen - 59-åringen kjøpte ifølge Kapital leiligheten for 12 millioner kroner i 2005. Samme nettsted meldte i april 2021 at Spetalen med dette salget kunne sette prisrekord for leilighet på fjellet. Forrige rekord skal ha vært på 24 millioner.

Børsen har vært i kontakt med Spetalen, som ikke ønsker å kommentere saken.

INVESTOR: Spetalen har endelig kvittet seg med luksusleiligheten på Norefjell. Fortsatt sitter han igjen med Norges nest dyreste fjellhytte, også på Norefjell. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
INVESTOR: Spetalen har endelig kvittet seg med luksusleiligheten på Norefjell. Fortsatt sitter han igjen med Norges nest dyreste fjellhytte, også på Norefjell. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Kjøperen er Marte Christine Thoresen (42), som altså la 27 millioner på bordet, etter at Spetalen hadde skrudd ned prisen til 26 millioner kroner.

42-åringen hadde en formue på 105,1 millioner kroner i 2020, ifølge skattelistene.

Thoresen er datter av eiendomsmilliardær Aage Thoresen - Norges 35. rikeste mann, ifølge Kapital. Sistnevnte er for øvrig den eneste i Norge som eier en dyrere fjellhytte enn Spetalen.

Han satte nemlig prisrekord da han bladde opp 44 millioner kroner for ei hytte på Geilo i 2019.

Børsen har vært i kontakt med Marte Thoresen, som ikke ønsker å kommentere Norefjell-kjøpet.

- Kjempeflott leilighet

Det var eiendomsmekler Morten Høegh i Sem & Johnsen sto for salget av den aktuelle leiligheten, på vegne av Spetalen.

Høegh bekrefter overfor Børsen at salgssummen var 27 millioner, og at kjøper og selger er fornøyd.

- Prisen er riktig, og alle parter er fornøyde. Leiligheten er overdratt og blir tinglyst denne uken, sier Høegh til Børsen.

Mekleren var raus med lovordene da leiligheten ble lagt ut.

- Dette er jo noe av det beste du kan få, i hvert fall på Norefjell. En kjempeflott leilighet, sa Høegh til Børsen i fjor.

STUE: Innsida av Spetalens tidligere fjelleilighet. Foto: Privat
STUE: Innsida av Spetalens tidligere fjelleilighet. Foto: Privat Vis mer

Penthouseleiligheten går over to plan, og har sju soverom, hvorav flere er som suiter, fire «gode og store» bad, en enorm spisestue, stue og to kjøkken.

SPISESTUE: Spisestua i leiligheten. Foto: Privat
SPISESTUE: Spisestua i leiligheten. Foto: Privat Vis mer

I tillegg har den tre tilhørende parkeringsplasser. Selv om bygget er fra midten av 2000-tallet, skal det holde dagens standard.

- Du har en megautsikt utover Krøderen, Kongsberg og Gaustatoppen. Siden den ligger i toppetasjen har den god og romslig takhøyde, la Høegh til.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer