Barry og Honey Sherman:

Milliardærdatter med bønn etter dobbeltdrap

Det brutale drapet av milliardærparet har vært uløst i fem år.

BRUTALT DREPT: Barry og Honey Sherman ble funnet drept to uker før julaften. Fortsatt er drapsgåten uløst. Foto: United Jewish Appeal Federation - Greater Toronto / Canadian Press via AP / NTB
BRUTALT DREPT: Barry og Honey Sherman ble funnet drept to uker før julaften. Fortsatt er drapsgåten uløst. Foto: United Jewish Appeal Federation - Greater Toronto / Canadian Press via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før jul i 2017 ble Canada rystet da et av landets rikeste par ble drept på brutalt vis. Legemilliardæren Barry Sherman (75) og kona Honey Sherman (70) ble funnet ved bassenget i kjelleren i sitt eget hjem i Toronto.

De ble sist sett i live 13. desember. To dager seinere ble de funnet døde av en eiendomsmekler som skulle selge huset deres.

De skal begge ha blitt kvalt av lærbelter som var festet til rekkverket ved bassenget. Det var også merker på hendene deres som tilsa at de på et tidspunkt hadde vært bundet sammen.

De skal angivelig også ha fått trukket jakker over skuldrene for å hindre dem i å bevege armene. Begge var fullt påkledd.

Trygler om hjelp

Både politi og privatetterforskere har vært koblet på saken. Det var ingen tegn på innbrudd, og politiet jobbet innledningsvis med en teori om drap og selvmord, noe familie og venner avviste på det sterkeste. Etterforskerne gikk seinere ut og sa at paret var offer for et målrettet dobbeltdrap.

DREPT HJEMME: Milliardærekteparet Barry og Honey Sherman ble funnet døde i sitt eget hjem i Toronto før jul 2018. Foto: Reuters / Chris Helgren/ NTB Scanpix
DREPT HJEMME: Milliardærekteparet Barry og Honey Sherman ble funnet døde i sitt eget hjem i Toronto før jul 2018. Foto: Reuters / Chris Helgren/ NTB Scanpix Vis mer

I fem år har drapsgåten vært uløst. Ekteparet etterlot seg fire barn og en rekke barnebarn. Nå går datteren Alexandra Krawczyk ut og trygler om at noen skal stå fram med informasjon.

- Hittil har det ikke vært noen rettferdighet for dem, og ingen avslutning for meg og min familie, sier hun i en uttalelse, ifølge The Guardian.

BESØKSFORBUD: Courtney Clenney ringte politet for å skaffe besøksforbud mot kjæresten, to dager senere skal hun ha drept kjæresten. Reporter: Christian Fjermeros / Video: WSVN Vis mer

- Hjertet mitt er knust. Tapet mitt er umålbart. Barna mine har mistet besteforeldrene sine. Vi savner deres veiledning, kjærlighet og visdom, sier hun videre.

I forbindelse med drapene ble det utlovet en dusør på 10 millioner kanadiske dollar, tilsvarende 73,3 millioner norske kroner, i dagens kurs. Krawczyk minner om at dusøren fortsatt er på bordet, dersom noen skulle ha informasjon som leder til en oppklaring av saken.

- Den grusomme måten de ble revet vekk fra oss har vært ekstremt traumatisk og har gjort uopprettelig skade på samfunnet vårt, sier hun videre.

Jakter mystisk mann

Det er fortsatt ett spor som ikke har blitt nøstet opp i. Etter å ha gransket timevis med overvåkningskameraer kom politiet opp med én person de ikke klarte å identifisere. De mistenker at han har noe med drapet å gjøre, og publiserte i fjor overvåkningsvideoen av ham.

- Vi har ikke vært i stand til å slå fast hva dette individets hensikt var i nabolaget. Individets handlinger er veldig mistenkelige, uttalte kriminalbetjent i drapsavsnittet, Brandon Price, på en pressekonferanse.

Det har foreløpig ikke ført til noe gjennombrudd i saken.

MISTENKELIG: Politiet i Toronto mistenker at personen i videoen kan knyttes til drapet på milliardærparet Barry and Honey Sherman fra 2017. Video: Toronto Police Service Vis mer

Barry Sherman grunnla legemiddelfirmaet Apotex Inc. i 1974 sammen med to ansatte. Selskapet vokste til å bli Canadas største farmasøytiske selskap. Formuen hans ble anslått til 3,65 milliarder dollar før han ble drept, noe som gjorde ham til landets 15. rikeste person.

Sherman var også styremedlem for flere sykehus, veldedige organisasjoner og jødiske organisasjoner. Ekteparet har gjennom åra gitt flere hundre millioner dollar til veldedige organisasjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer