«Forsvunnede» Jack Ma

Milliardæren er tilbake

For noen måneder siden forsvant den kinesiske milliardæren Jack Ma fra offentligheten. Nå er han tilbake.

TILBAKE: Den kinesiske milliardæren Jack Ma har vist seg på TV. Foto:Charles Platiau / Reuters / NTB
TILBAKE: Den kinesiske milliardæren Jack Ma har vist seg på TV. Foto:Charles Platiau / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Grunnleggeren av den enorme nettbutikken Alibaba, kinesiske Jack Ma, har ikke vist seg offentlig siden slutten av oktober.

Det har ført til en rekke spekulasjoner om hvor han befinner seg.

Ma er en stor kjendis i hjemlandet, og det har blant annet blitt spekulert i om han ble straffet av kinesiske myndigheter, siden det siste han sa før han ble borte, kunne oppfattes som kritikk av regjeringen.

Nå er han tilbake.

Grå vegger

I en 50 sekunder lang video talte Ma til kinesiske lærere på statlig TV, ifølge Reuters.

Han hadde på seg en grå genser, og rommet han satt i hadde grå vegger, et stort maleri og blomsteroppsatser, skriver nyhetsbyrået.

Etter videoopptredenen trendet «Jack Ma gjør sin første offentlige opptreden» på den kinesiske sosiale medier-plattformen Weibo.

Videoen ga også de Hongkong-noterte aksjene til Mas selskap Alibaba et løft på børsen. Kursen steg over ti prosent etter nyheten, skriver Reuters.

Fjernet fra TV-program

Mas forsvinning ble veldig tydelig da han plutselig forsvant fra alt promo-materialet til sitt eget TV-program, «Africa's Business Heroes».

Han var heller ikke med som dommer i finalen av talentshowet, som ble spilt inn i november, og nylig ble sendt på TV.

- På grunn av en kollisjon i timeplanen kunne ikke Ma være med i dommerpanelet i finalen av «Africa's Business Heroes» tidligere i år, sa en talsperson for Alibaba i starten av januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer