Ubåt-dramaet:

Milliardærens ekstreme liv:
- Kalkulert risiko

Hamish Harding er blant de antatt omkomne etter «Titan»-ulykken.

VENNER: Hamish Harding var en av de som var på ubåten «Titan». Her er han sammen med sin norske venn, Jannicke Mikkelsen. Reporter: Anabelle Bruun / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Verdens øyne har de siste dagene vært rettet mot innsatsen for å finne det nedsenkbare fartøyet «Titan».

Vrakrester tilhørende fartøyet ble torsdag funnet rundt 500 meter fra baugen til vraket av «Titanic», på rundt 3800 meters dyp.

Det antas å ha implodert allerede kort tid etter at det forsvant søndag, og alle de fem passasjerene antas å ha omkommet.

Blant dem er den britiske forretningsmannen, milliardæren og eventyreren Hamish Harding (58), som har levd et liv helt utenom det vanlige.

- Risiko

Harding eier privatflyselskapet Action Aviation, som har base i Dubai. Han var selv pilot, en utdannelse han tok samtidig som han fullførte en grad ved Cambridge University.

Til Business Aviation Magazine fortalte han i 2022 at det var suksessen hans med programvare til bankbransjen på 90-tallet som først gjorde ham rik.

Dagen før den skjebnesvangre ekspedisjonen skrev Harding i et Instagram-innlegg at han skulle være «ekspedisjonsspesialist» under dykket.

Turen skulle være det første og eneste dykket til «Titanic» i 2023. Den var egentlig planlagt for sommeren i fjor, men måtte utsettes på grunn av skader på ubåten etter et tidligere dykk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.