Milliardærens stillingsannonse vekker oppsikt

Nå er utlysningen fjernet.

UVANLIG ANNONSE: Den britiske milliardæren Christopher Rokos, som har en anslått formue på 1,5 milliarder dollar, etterlyser en egen «iPad-butler». Foto: US Government
UVANLIG ANNONSE: Den britiske milliardæren Christopher Rokos, som har en anslått formue på 1,5 milliarder dollar, etterlyser en egen «iPad-butler». Foto: US Government Vis mer
Publisert

Det er langt fra uvanlig at velstående personer hyrer inn hjelp til husholdningen. Arbeidsoppgavene omfatter tradisjonelt sett vasking av hus, matlaging, stryking av klær, barnepass, eller turer med hundene.

Den britiske milliardæren Christopher Rokos (52) etterlyser på sin side en person med helt andre kvalifikasjoner. I en noe usedvanlig stillingsannonse søker hedgefondtoppen nemlig en egen «iPad-butler».

Ifølge Financial Times heter det at personen må ha «minst tre år med relevant arbeidserfaring». Grovt oppsummert ønsker milliardæren en person med eksepsjonelle digitale ferdigheter, som kan bistå i både profesjonell og privat sammenheng.

Tydelig krav

Videre må noe reisevirksomhet globalt påregnes, samt arbeidstider noe utenom det vanlige.

«Ansvaret innebærer daglig teknisk støtte for et seniormedlem i partnerskapsstyret, som inkluderer både deres profesjonelle og personlige liv og deres familieliv.»

Det legges særlig vekt på at vedkommende må ha en «omfattende forståelse» for hvordan Apple-produkter fungerer.

Fjernet

«iPad-butleren» skal nemlig ha full kontroll over alle hjemmets teknologiske dingser, som Apple TV, HomePod, iPad, iPhone, Apple-tjenesten familiedeling, iTunes og bilder-appen. Intet mindre der altså.

Den medieskye milliardæren, som er grunnlegger av hedgefondet Rokos Capital Management, har ikke kommentert stillingsannonsen offentlig.

KAN SLÅ PRISREKORD I USA: Det er ikke bare utsikten fra leiligheten som er svimlende. Foto/video: Serhant Studios Vis mer

Ifølge flere medier ble utlysningen publisert på hedgefondets LinkedIn-profil, men er nå fjernet.

Hvorvidt det innebærer at stillingen er besatt, er uklart.

- Ser humoren

Rokos er ikke alene som å vekke oppsikt i søken etter hjelp. Nylig ble det kjent at den norske milliardærarvingen Katharina Andresen (27) og hennes samboer Frederic Kvasnes (32), hadde ansatt en butler.

Annonsen ble lagt ut i slutten av september med tittelen «Privat husholdning på Bygdøy søker hushjelp/butler på heltid», og skal etter ei knapp uke ha blitt besatt, ifølge Kapital.

- For alle praktiske formål snakker vi om en hushjelp, men vi ser selvsagt humoren i dette. Denne annonsen ble kopiert av en liknende stillingsannonse, uttalte Frederic Kvasnes i en kommentar til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer