Gustav Witzøe

Milliardærens tøffe skatteoppgjør

Gustav Witzøe overførte milliarder til sønnen. Han tar nå et ramsalt oppgjør med formuesskatten, og hevder at en Ap-ledet regjering vil koste selskapet hans enorme summer.

LAKSEMILLIARDÆR: Gustav Witzøe senior kommer med en bønn til statsminister Erna Solberg (H). Foto: Aftenposten / NTB
LAKSEMILLIARDÆR: Gustav Witzøe senior kommer med en bønn til statsminister Erna Solberg (H). Foto: Aftenposten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FRØYA (Dagbladet): I et sjeldent intervju med norsk presse tar laksegründer Gustav Witzøe et knallhardt oppgjør med formuesskatten gjennom Dagbladet.

SalMar-sjefen med base på Frøya i Trøndelag ber statsminister Erna Solberg fjerne formuesskatten umiddelbart. Skjer ikke det, vil oppdrettsnæringa ikke klare å utvikle seg videre, advarer han. Resultatet kan bli utenlandsk eierskap på det norske arvesølvet, påpeker Witzøe.

- Formuesskatten er en særnorsk skatt som favoriserer utenlandsk eierskap over norsk eierskap. Og den tapper egenkapital fra bedriftene. Formuesskatten bør avskaffes i sin helhet, sier Witzøe til Dagbladet.

Salmar er en av verdens største lakseoppdrettere.

- Du har da klart deg rimelig greit under dagens skatteregime, Witzøe?

- At SalMar har gjort det godt har ingenting med formuesskatten å gjøre. Ikke i det hele tatt, svarer Witzøe, som startet selskapet i 1991.

Witzøe og SalMar fikk onsdag besøk av statsminister Erna Solberg, som sparket i gang valgkampen 2021 med et besøk til Frøya.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer