Milliardærens tragedie: - Det raknet

Da han trakk seg tilbake, gikk alt galt for den eksentriske milliardæren.

DØDE: Etter over 20 år som internettgründer med stor suksess, raknet det fullstendig for Tony Hsieh. Foto: REUTERS / Richard Brian / NTB
DØDE: Etter over 20 år som internettgründer med stor suksess, raknet det fullstendig for Tony Hsieh. Foto: REUTERS / Richard Brian / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tony Hsieh var den eksentriske internettgründeren, som begynte i det små på 1990-tallet og til slutt satt med den nettbaserte skobutikken Zappo, som i 2009 ble solgt til Amazon for spinnville 1,2 milliarder dollar.

Selv om han solgte selskapet fortsatte han som sjef inntil i sommer, og fikk stort sett gjøre som han ville. Amazon-sjef, verdens rikeste mann Jeff Bezos, så på Hsieh som en inspirasjonskilde, skriver Forbes.

- Jeffs tanke var at om Zappos gjorde noe de kan lære av, så vil det ha 25 ganger så stor innvirkning i Amazon, sier Fred Mossler, en tidligere Zappos-sjef, som var med på møter mellom Bezos og Hsieh.

Døde

Men i november kom beskjeden som rystet finansverdenen. Dagen etter Thanksgiving døde Hsieh som følge av røykskader han hadde pådratt seg under en husbrann i Connecticut, 46 år gammel.

- Tonys godhet og sjenerøsitet har rørt livene til alle rundt ham, og har lyst opp verden for alltid, het det i en uttalelse fra familien, ifølge CNN.

Hsieh døde ni dager etter at brannmenn rykket ut til en brann i New London i Connecticut og hentet ut milliardæren fra et lagerområde i huset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer