Klimakrisen

Milliardærer på «skattejakt»: - Vår største utfordring

Under isen på Grønland kan det befinne seg «skatter», tror noen av verdens rikeste menn.

RIKING: Jeff Bezos er blant dem som håper at det befinner seg «skatter» under isen på Grønland. Foto: Joe Skipper / Reuters / NTB
RIKING: Jeff Bezos er blant dem som håper at det befinner seg «skatter» under isen på Grønland. Foto: Joe Skipper / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Klimakrisen gjør at isen på Grønland smelter i et enormt tempo, noe som har fått forskere og klimaorganisasjoner til å rope varsko.

Men issmeltingen på Grønland gjør - paradoksalt nok - jobben kanskje enklere med å finne kritiske materialer som kan få fart på det grønne skiftet.

Skattejakt

Det tror og håper i alle fall et knippe milliardærer. Noen av verdens rikeste menn finansierer nemlig en massiv «skattejakt», med helikoptre og sendere, på vestkysten av Grønland, skriver CNN.

De aktuelle superrikingene inkluderer Amazon-gründer Jeff Bezos, Microsoft-gründer Bill Gates og tidligere New York-ordfører Michael Bloomberg, blant andre.

De satser på at det under åsene og dalene på Grønlands Disko-øy og Nuusuaq-halvøy, finnes nok kritiske mineraler til å drive flere hundre millioner elektriske kjøretøy.

Milliardærene har sprøytet penger inn i Kobold Metals, et selskap som leter etter mineraler i samarbeid med Bluejay Mining.

- Vi leter etter den mest, eller nest mest, betydningsfulle forekomsten av nikkel og kobolt i verden, sier Kurt House, administrerende direktør i Kobold Metals, til CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer