Milliardærer trues med bøter

Milliardærene mener de bør få beholde gjerdene på luksuseiendommene ved Oslofjorden, men kommunen truer med bøter om de ikke fjernes.

HINDRER FERDSEL: Ifølge Kapital er det gjerdene i rød ring på bildet som Oslo kommune mener er ulovlige. Foto: 2023 Norkart AS/Plan- og bygningsetaten, Oslo Kommune
HINDRER FERDSEL: Ifølge Kapital er det gjerdene i rød ring på bildet som Oslo kommune mener er ulovlige. Foto: 2023 Norkart AS/Plan- og bygningsetaten, Oslo Kommune Vis mer
Publisert

Bygdøy i Oslo er et av Norges desidert mest fasjonable strøk, der prakteiendommene ligger som perler på ei snor.

Ved vannkanten like utenfor Oslo sentrum holder noen av Norges aller rikeste til.

Men for å sjekke at de rikeste følger reglene, var kommunen på besøk i området i oktober i fjor.

Trues med bøter

Gjennom Oslo kommunes strandsoneprosjekt er det avdekket en lang rekke ulovligheter langs fjorden, og den eksklusive halvøya er altså intet unntak.

Nå har kommunen sendt ut brev til flere Bygdøy-adresser, der de truer med bøter på opptil 4000 kroner dagen dersom hindringer ikke fjernes innen 15. september. Det melder Kapital.

En av Norges rikeste kvinner, skipsrederarving Else Helene Sundt (42), er blant adressatene. Hun eier tre tilstøtende eiendommer på den aktuelle halvøya.

Varselet gjelder et ti meter langt gjerde på den styrtrike arvingens eiendom. Det kom allerede i desember 2021. Etter Bymiljøetatens befaring i høst, sto imidlertid gjerdet fortsatt. De skrev dermed et nytt brev:

«Den nederste delen av gjerdet er ulovlig, og må fjernes innen 15.06.2023».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer