Milliardærflukt: - Sterkt bekymringsverdig

Tax Justice Norge mener det er en bekymringsverdig trend at rikinger flytter til Sveits. Siden 2008 har Kjell Inge Røkke betalt 1,5 milliarder i skatt.

SISTE: Kjell Inge Røkke har gjort det kjent at han flytter fra Norge til Sveits. Reporter: Edward Stenlund/Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Røkke skriver at han vil bruke mer av tida si på filantropiske aktiviteter. Da vil vi si at den beste måten å være filantropisk på, er å bidra gjennom skatteseddelen.

Det sier daglig leder i Tax Justice Norge, Sigrid Klæboe Jacobsen, til Børsen.

- Gir større glans til dem

Mandag ble det kjent at Kjell Inge Røkke har flytta til Lugano i Sveits.

Røkke har selv ikke gitt noen konkret årsak til flyttingen, men skriver følgende i et brev til medaksjonærer og medarbeidere i Aker:

- Jeg har valgt Lugano som mitt nye bosted - det er verken billigst eller har de laveste skattene, men det er til gjengjeld et flott sted med en sentral beliggenhet i Europa.

Sveits ligger på 5. plass over Tax Justice Networks liste over skatteparadis for selskap i verden, og på 2. plass når det gjelder finansielt hemmelighold.

Jacobsen mener Røkkes valg er et klassisk riking-grep.

- Det er klassisk for milliardærer at de velger å stille seg utenfor samfunnet på denne måten, og at de vil være filantroper der de håndplukker prosjekter de vil støtte selv, som gir større glans tilbake til dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer