Witzøes skatteutspill

Milliardærkrangel: - Tomme trusler

- Sutring og tomme trusler, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes om laksemilliardær Gustav Witzøes knallharde oppgjør med formuesskatten.

TOMT: Rødt-leder Bjørnar Moxnes lar seg ikke skremme av laksemilliardær Gustav Witzøes advarsler om at det norske arvesølvet kan havne på utenlandske hender. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
TOMT: Rødt-leder Bjørnar Moxnes lar seg ikke skremme av laksemilliardær Gustav Witzøes advarsler om at det norske arvesølvet kan havne på utenlandske hender. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Formuen på 33,5 milliarder kroner gjør Salmar-eier Gustav Witzøe til verdens sjette rikeste nordmann.

I et intervju med Dagbladets finansnettsted Børsen for en uke siden, tok Witzøe et ramsalt oppgjør med formuesskatten, og hevdet videre at en Ap-ledet regjering ville koste selskapet hans enorme summer.

- Det vil likevel bare bli småpenger sammenliknet med det skatteopplegget som er nedfelt i vårt program, påpeker Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

For å tillegg til å legge seg på et høyere nivå i økt formuesskatt (1,4 prosent for nettoformue over 100 millioner kroner), vil Rødt også fjerne hele aksjerabatten.

- Den er i dag på 45 prosent. Ap og Sp vil bare redusere den til 20 prosent, mens vi vil hele aksjerabatten til livs. Så jeg forstår at Witzøe frykter Rødt. For vår politikk vil svi der det gjør mest vondt, nemlig i profitten, sier Moxnes til Børsen.

På spørsmål om hvor mye laksegiganten Salmar og eierne må betale i skatt med Rødts skatteopplegg, sier Moxnes at det er umulig å anslå uten fullt innsyn i selvangivelser, men understreker at det vil bli «veldig mye mer».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer