Saxo Bank:

Milliardærkrangel om russiske kunder: - Vrøvl

Lørdag kommer dokumentaren om danske Saxo Bank som skal avsløre mye grums i kulissene.

KONFLIKT: Lars Seier Christensen og Kim Fournais grunnla Saxo Bank i 1992. Foto: Micha Theiner / Cityam / REX / NTB
KONFLIKT: Lars Seier Christensen og Kim Fournais grunnla Saxo Bank i 1992. Foto: Micha Theiner / Cityam / REX / NTB Vis mer
Publisert

I 1992 ble den danske investeringsbanken Saxo Bank grunnlagt av Lars Seier Christensen og Kim Fournais. Nå kommer danske TV2 med dokumentaren «Saxo Bank bak fasaden» hvor banken stilles i et kritisk lys.

Kanalen siterer i en pressemelding kilder på «russiske kunder, en kasino-liknende forretningsmodell og Danmark-historiens daværende største bot for brudd på hvitvaskingsreglene».

Men de to grunnleggerne er rivende uenige i hva som har skjedd underveis og hvordan banken har tjent sine milliarder. Mens Fournais mener russiske kunder har vært et grunnkomponent i bankens oppbygging, kaller Christensen dette for «vrøvl».

Krangler om krangel

Christensen gikk av i 2015 og solgte aksjene i banken for 2,6 milliarder danske kroner tre år seinere. Da uttalte han at han ville gjøre noe annet.

Fournais derimot mener at partneren ville kaste ham ut av banken, noe som skal ha kulminert i en dramatisk sommerfest.

- Lars gjorde det veldig klart for meg - nå var jeg nære på å ryke ut av Saxo Bank, sier Fournais i dokumentaren, ifølge pressemeldingen.

Christensen mener på sin side at det var Fournais som ville ha ham ut av banken, og avviser at en episode har funnet sted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer