Milliardærkrangel: - Uerfaren

To australske milliardærer har røket i tottene på hverandre over felles prosjekt.

KRANGLER MED PARTNER: Mike Cannon-Brookes er i konflikt med partneren Andrew Forrest. Foto: Daniel Munoz / Reuters / NTB
KRANGLER MED PARTNER: Mike Cannon-Brookes er i konflikt med partneren Andrew Forrest. Foto: Daniel Munoz / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Milliardærene Mike Cannon-Brookes (43) og Andrew «Twiggy» Forrest (61) er i en meget offentlig krangel.

De to ble forent om prosjektet Australia-Asia Powerlink (AAPL) som skulle sende energi fra Australia til Singapore gjennom det som skulle bli verdens lengste undervannskabel.

Nå er tonen en helt annen.

Forrest benyttet nemlig anledningen til å kaste forretningspartneren under bussen under World Economic Forum (WEF) i Davos i Sveits denne uka.

Skal ha sprengt budsjettet

Til CNN klager han over at kostnadene til prosjektet økte og økte til det dobbelte. Prosjektet skal ha en kostnadsramme på 24 milliarder dollar.

- Det er ikke bærekraftig. Det er hva jeg forventer fra et uerfarent lederskap og et styre som aldri har gjennomført store prosjekter, lyder den knallharde dommen fra forretningsmannen.

Framtida til undervannskabelen er usikker, ifølge nettstedet, som skriver at selskapet bak, Sun Cable, hentet inn uavhengige eksperter forrige uke for å evaluere selskapets verdier og kreditoravtaler.

Kabelen skulle kunne forbindelse verdens største solenergipark med det største solbatteriet, og med det levere opp til 15 prosent av Singapores elektrisitet. Den skulle også bidra til at øya når målet på nullutslipp innen 2050.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer