Bill Gross

Milliardærpar dømt til fengsel

Bill Gross og kona Amy Schwartz Gross ble funnet skyldig i retten. Årsaken: En god, gammeldags nabokrangel.

DØMT: Amy Schartz Gross og Bill Gross på vei til retten fredag. Foto: NTB
DØMT: Amy Schartz Gross og Bill Gross på vei til retten fredag. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Milliardærparet møtte fredag i retten i Santa Ana i California.

Der ble de funnet skyldig for å ha brutt en dommers pålegg om ikke å irritere naboen deres i California med musikk. De har 30 dager på å avgjøre om de vil anke dommen.

Høy musikk

Pålegget gikk på at paret ikke fikk lov til å spille høy musikk i bakgården.

Paret ble dømt til fem dagers fengsel, men straffen ble suspendert på grunn av covid-19. I tillegg fikk de en bot på 8620 norske kroner, samt to dagers samfunnstjeneste.

De har selv hevdet at musikken var innenfor den lovlige grensen på 60 desibel, og at de slo av musikken så fort de fikk beskjed av politiet.

Bota bør være et lite problem med en formue på 1,3 millarder, ifølge Bloomberg. Men musikken er det satt en stopper for på eiendommen som ligger ved stranda. Dommen forbyr paret å spille musikk utendørs.

Rasende på retten

Ifølge Bloomberg sa Gross i retten at konflikten med naboene gjør at han føler seg fanget i et fengsel i sitt eget hjem.

- Denne rettssaken er en parodi på rettferdighet, og et svart merke på rettssystemet, skriver Gross i en uttalelse sendt ut på e-post, ifølge Bloomberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer