Bill Gross

Milliardærpar dømt til fengsel

Bill Gross og kona Amy Schwartz Gross ble funnet skyldig i retten. Årsaken: En god, gammeldags nabokrangel.

DØMT: Amy Schartz Gross og Bill Gross på vei til retten fredag. Foto: NTB
DØMT: Amy Schartz Gross og Bill Gross på vei til retten fredag. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Milliardærparet møtte fredag i retten i Santa Ana i California.

Der ble de funnet skyldig for å ha brutt en dommers pålegg om ikke å irritere naboen deres i California med musikk. De har 30 dager på å avgjøre om de vil anke dommen.

Høy musikk

Pålegget gikk på at paret ikke fikk lov til å spille høy musikk i bakgården.

Paret ble dømt til fem dagers fengsel, men straffen ble suspendert på grunn av covid-19. I tillegg fikk de en bot på 8620 norske kroner, samt to dagers samfunnstjeneste.

De har selv hevdet at musikken var innenfor den lovlige grensen på 60 desibel, og at de slo av musikken så fort de fikk beskjed av politiet.

Bota bør være et lite problem med en formue på 1,3 millarder, ifølge Bloomberg. Men musikken er det satt en stopper for på eiendommen som ligger ved stranda. Dommen forbyr paret å spille musikk utendørs.

KRASJ: Mannskapet mistet kontroll over luksusyachten til Capri-Sun-milliardæren, Hans Peter Wild, etter en datafeil. Video: Storyful. Vis mer

Rasende på retten

Ifølge Bloomberg sa Gross i retten at konflikten med naboene gjør at han føler seg fanget i et fengsel i sitt eget hjem.

- Denne rettssaken er en parodi på rettferdighet, og et svart merke på rettssystemet, skriver Gross i en uttalelse sendt ut på e-post, ifølge Bloomberg.

Investoren er kjent som The Bond King, mye grunnet sine gamblinger som viste seg vellykkede.

Flere konflikter

77 år gamle Gross har hatt noen innholdsrike siste år.

Han er mest kjent for å ha grunnlagt Pacific Investment Management Company, hvor han en periode kontrollerte verdens største obligasjonsfond.

Han forlot selskapet i 2014 etter en konflikt med andre direktører. Oppsigelsen ble levert midt. på natta i et håndskrevet brev.

I 2017 ble han skilt fra kona Sue Gross etter 31 års ekteskap. En bitter skillsmisse som skapte overskrifter i tabloidavisene.

I april i år giftet han seg med den tidligere tennisspilleren Amy Schwartz Gross.

Gross har selv hevdet han har blitt diagnostisert med Asperbergs syndrom, og tror det forklarer både hans suksess, og evne til å komme på kant med andre mennesker.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer