Stein Erik Hagens sønn:

Milliardærsønn kjøpte Frogner-luksus

Stein Erik Hagens sønn punget ut 18 millioner for leilighet i «rikmannsblokka» på Oslos beste vestkant.

UTSIKT: Leiligheten ligger i et av få bygg på Frogner som har god utsikt, sier mekleren. Foto: Studio Oslo / Roger Sandvær
UTSIKT: Leiligheten ligger i et av få bygg på Frogner som har god utsikt, sier mekleren. Foto: Studio Oslo / Roger Sandvær Vis mer
Publisert

Ifølge en fersk tinglysning, har Nicolai Thomas Stang Hagen (24) sikret seg en leilighet i et ettertraktet kremkompleks på Frogner i Oslo.

24-åringen, som er milliardær Stein Erik Hagens yngste sønn, punget ut 18 millioner kroner i Kruses gate.

Han flytter dermed inn i et Frogner-kompleks som er kjent for å ha huset en rekke profiler i norsk offentlighet. Både Fabian Stang, Andreas Thorkildsen, Nicolais egen søster Camilla Hagen, samt far Stein Erik Hagen er blant dem som har eid leiligheter i samme kompleks.

NYKOMMER: Frogner-komplekset i Kruses gate er kjent for å ha huset en rekke kjente profiler innen norsk næringsliv. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NYKOMMER: Frogner-komplekset i Kruses gate er kjent for å ha huset en rekke kjente profiler innen norsk næringsliv. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Selger av det aktuelle objektet er Samantha Wad Petterson (38). Hun kjøpte den 114 kvadratmeter store leiligheten i 2019 for 12 millioner kroner.

Seks mill. på to år

Hun sier det er en totalrenovert leilighet Hagens sønn nå flytter inn i.

- Jeg brukte fire måneder på å pusse den opp. Alt av vegger, gulv, våtrom og kjøkken er nytt, sier Petterson til Børsen.

Halvannet år etter kjøpet, selger hun med solide seks millioner kroner i gevinst.

- En god investering, sier Petterson.

FORETREKKER FROGNER: Milliardær Stein Erik Hagen sammen med eldste datter Camilla Hagen Sørli (t.v.) og sin yngste sønn Thomas Nicolai Stang Hagen (t.h). Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
FORETREKKER FROGNER: Milliardær Stein Erik Hagen sammen med eldste datter Camilla Hagen Sørli (t.v.) og sin yngste sønn Thomas Nicolai Stang Hagen (t.h). Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer

- Mankovare på Frogner

Hans Houeland i DNB Eiendom, som sto for salget, er full av lovord.

- Det er ett av få bygg på Frogner hvor du ligger høyt og har god utsikt. Den har heis og garasje og store terrasser, sier Houeland til Børsen.

- Men rosinen i pølsa er at du også har et innendørs svømmebasseng.

Han anslår at det bare er en håndfull bygg på Frogner som kan skilte med dette.

FRESH: Den nye leiligheten til Stein Erik Hagens sønn byr på lekre detaljer. Foto: Studio Oslo / Roger Sandvær
FRESH: Den nye leiligheten til Stein Erik Hagens sønn byr på lekre detaljer. Foto: Studio Oslo / Roger Sandvær Vis mer
BAD: Badet i leiligheten. Foto: Studio Oslo / Roger Sandvær
BAD: Badet i leiligheten. Foto: Studio Oslo / Roger Sandvær Vis mer

- Bassengene i de andre byggene har store renoveringsbehov. Det er ikke gjort noe på dem på 30 år. Dette er helt fresht, framholder Houeland.

I tillegg byr fellesområdet på trimapparater, sauna og herre- og damegarderobe.

- Kombinasjonen heis, parkering og store uteplasser er mankovarer på Frogner i dag. Hvis du krydrer det med den formidable utsikten, har du dette bygget.

BASSENG: Bassenget i Kruses gate 11. Foto: Studio Oslo / Roger Sandvær
BASSENG: Bassenget i Kruses gate 11. Foto: Studio Oslo / Roger Sandvær Vis mer

«Rikmannsblokka»

Som nevnt har Nicolais far, Stein Erik Hagen, eid leilighet i samme bygg tidligere. Han solgte imidlertid leiligheten sin til spydkaster Andreas Thorkildsen i 2011 for 7,2 millioner kroner. Thorkildsen har siden flyttet ut.

Milliardæren skal ei tid seinere, ifølge Kapital, i 2013 ha vurdert å kjøpe selve kronjuvelen i bygget - en praktleilighet som strakte seg over hele toppetasjen.

Investorprofilen skal ha trukket seg da kjøpet ble en mediesak, ifølge avisa.

I stedet var det kaffearving og «Norges beste boligflipper», Lars Staff og kona Monica som sikret seg toppleiligheten i 2016. Paret la 36 500 000 på bordet, ifølge tinglysningen.

POPULÆRT: Rundt nyttår verserte det rykter om at det er ingen ringere enn Oljefond-sjef Nicolai Tangen som nå boltrer seg i den store toppetasjeleiligheten bygget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
POPULÆRT: Rundt nyttår verserte det rykter om at det er ingen ringere enn Oljefond-sjef Nicolai Tangen som nå boltrer seg i den store toppetasjeleiligheten bygget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Nicolai Tangen-rykter

Rundt nyttår verserte det rykter om at det er ingen ringere enn Oljefond-sjef Nicolai Tangen som nå boltrer seg i den store toppetasjeleiligheten bygget.

Han skal ifølge Kapital, som også slår fast at Tangen kjøpte leiligheten, ha blitt observert på visning ved flere anledninger. Avisa spekulerer også på om Tangen punget ut nærmere 100 millioner kroner. Det skal være ny nordisk rekord i kvadratmeterpris.

Tinglysningen viser imidlertid at Staff-paret fortsatt er oppført som eiere av leiligheten.

I Norge er det ikke tinglysningsplikt. Det betyr at en eventuell kjøper som ikke er avhengig av lån fra banken kan kjøpe uten at det dukker opp i tinglysningen, opplyser Kartverket til Børsen.

Tangen har som kjent en del penger på bok. Da han solgte seg ut av investeringsfondet Ako Capital, ble fondsandeler til en verdi av flere milliarder flyttet over til bankkonto.

RASKE PENGER: Nicolai Tangen behøvde ikke jobbe mer enn ti dager for å tjene inn til luksushytta i Blindleia. Oljefondets kontroversielle leder kjøpte naboeiendommen til sin gamle hytte for 20. mill, reiv denne, og satte opp en ny - i Norges dyreste nabolag. Reporter: Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Luksusmarkedet koker

- Vi har lagt bak oss en sterk vekst, og på kort sikt ser både aktiviteten i markedet og prisveksten ut til å vedvare, sier mekleren Houeland.

Han mener det nå er er «veldig få gode eiendommer til salgs».

- Kjøperne venter og venter på å kjøpe til den perfekte boligen dukker opp. Det kan ta flere år, sier Houeland og legger til:

- Prosessene i Plan- og bygningsetaten går som kjent tregt fra før. Når mye av dette i tillegg er flyttet til hjemmekontor, så er det ikke mange nye prosjekter som blir godkjent framover. Det presser prisene opp.

Det er ifølge Houeland leiligheter med «gode fasiliteter som heis, balkong, stor uteplass, garasje, utsikt og solforhold» – som prismessig skyter hardt fra.

- To helt identiske leiligheter, men som har en mikroskopisk forskjell i beliggenhet, for eksempel vendt ut mot eller bort fra Bygdøy allé, kan utgjøre en prisforskjell på to millioner kroner.

Børsen har vært i kontakt med Stein Erik Hagen, som opplyser at verken han eller sønnen Nicolai har noen kommentar til kjøpet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer