Skulle redde forloveden:

Milliardærsønn omkom i tragisk yacht-ulykke

Juan Carlos Escotet Alviare (31) døde av skadene han pådro seg under redningsforsøket.

OMKOM: Juan Carlos Escotet Alviare havnet i båtpropellen da han forsøkte å redde forloveden som hadde falt over bord. Foto: Banesco USA
OMKOM: Juan Carlos Escotet Alviare havnet i båtpropellen da han forsøkte å redde forloveden som hadde falt over bord. Foto: Banesco USA Vis mer
Publisert

Milliardærsønn Juan Carlos Escotet Alviare (31) omkom lørdag 12. mars, etter at han forsøkte å redde forloveden Andra Montero (30) fra å drukne.

Det var under en fiskekonkurranse i Florida, arrangert av Ocean Reef Club i Key Largo, at Montero falt av akterenden på parets 60 fot lange luksusyacht.

Avliare skal da ha hoppet over bord for å redde forloveden, men havnet i båtens propell og døde av skadene han ble påført, ifølge Miami Herald.

Ble reddet

31-åringens forlovede overlevde fallet. Mannskapet på yachten skal ha kastet ut en livbøye og trukket henne tilbake om bord. Hun skal angivelig ha slått hodet, men det er usikkert om det skjedde under fallet eller redningsaksjonen.

Alviare og Montero skulle etter planen gifte seg i november i år.

Avdøde Alviare er sønn av bankmannen Juan Carlos Escotet (62), skriver den venezuelanske avisa El Nacional. Han var yngst i en søskenflokk på fire.

MISTET SØNNEN: Milliardær Juan Carlos Escotet avbildet under en pressekonferanse i august 2018. Foto: REUTERS/Marco Bello
MISTET SØNNEN: Milliardær Juan Carlos Escotet avbildet under en pressekonferanse i august 2018. Foto: REUTERS/Marco Bello Vis mer

956. rikeste i verden

Escotet grunnla bankkonsernet Banesco i 1992. Banken har 340 filialer i Venezuela, og opererer samtidig i Panama, Den dominikanske republikk, Puerto Rico, Colombia og USA, skriver Forbes.

62-åringen er listet som den 956. rikeste personen i verden, og skal ifølge Forbes ha en formue på svimlende 31,6 milliarder norske kroner med dagens kurs.

Sønnen Alviares er ifølge kjendisnettstedet People listet som direktør i Banescos på selskapets nettsted. Han var utdannet ved universitetet i Miami og har drevet med eiendomsutvikling i byen.

Milliardæren har foreløpig ikke gitt en offisiell uttalelse etter sønnens bortgang.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer