Equinor:

Milliardbonus: - Vanvittig

Equinor deler ut 1,3 milliarder i bonus til sine ansatte. Politikere freser etter prissjokk.

TJENTE MILLIONER: Equinor-sjef innkasserte 19,6 millioner gjennom toppjobben hos Equinor i fjor. Foto: Jeff Gilbert / Shutterstock / NTB
TJENTE MILLIONER: Equinor-sjef innkasserte 19,6 millioner gjennom toppjobben hos Equinor i fjor. Foto: Jeff Gilbert / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Statlig eide Equinor går så det suser, mye takket være skyhøye energipriser. I fjor regnskapsførte selskapet et rekordresultat på 234 milliarder norske kroner etter skatt.

Energiprisene er blant annet drevet til værs av Russlands krig mot Ukraina.

I februar kunne selskapet gå ut med en forventning om utbytte på 170 milliarder kroner til sine aksjonærer. Tidligere denne uka ble det kjent at Equinor utbetaler bonuser til sine ansatte på til sammen 1,3 milliarder kroner.

Torsdag ble også 2022-lønna til toppsjef Anders Opdal kjent - 19,6 millioner norske kroner.

Pengeflyten får flere politikere til å steile.

- Tjener på krig og krise

Nestleder i SV, Torgeir Knag Fylkesnes, reagerer på at selskapet kan betale like stor bonus i år som i fjor, med krigen som bakteppe.

- Dette er ganske vanvittig. Her tjener Equinor massivt på både krig og klimakrise som gjør livet vanskelig og dyrt for mange, verden over, og så deler de ut bonuser. Stortinget behandlet nylig nye forventninger til lønninger og bonuser i det statlige eierskapet. Dette er en bonusutdeling som regjeringen må følge opp med de nye forventningene, sier han til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer