Krypto-skandale i Tyrkia:

Milliarder tapt - her rømmer sjefen

Tyrkias største krypto-børs er lukket, og børsens administrerende direktør har flyktet fra landet.

PÅ RØMMEN: Her blir den assisterende direktøren i Thodex, Faruk Fatih Özer, sjekket i passkontrollen på Istanbuls internasjonale flyplass, før han forsvant ut til terminalen. Han har nå flyktet fra Tyrkia etter krypto-børsen plutselig ble stengt ned tidligere denne uka. Brukernes penger er nå fryst. Foto: Handout / Demiroren News Agency / AFP/ NTB.
PÅ RØMMEN: Her blir den assisterende direktøren i Thodex, Faruk Fatih Özer, sjekket i passkontrollen på Istanbuls internasjonale flyplass, før han forsvant ut til terminalen. Han har nå flyktet fra Tyrkia etter krypto-børsen plutselig ble stengt ned tidligere denne uka. Brukernes penger er nå fryst. Foto: Handout / Demiroren News Agency / AFP/ NTB. Vis mer
Publisert

En av Tyrkias største Krypto-børser, Thodex, stengte plutselig ned tidligere denne uka.

Brukerne kan ikke ta ut pengene sine fra børsen, og flere frykter nå at den 27 år gamle assisterende direktøren, Faruk Fatih Özer, har stukket av med milliarder. Nå har minst 400 000 brukere opprettet sak mot han. Det skriver det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.

Direktøren flyktet fra landet på onsdag, og overvåkingsbilder fra flyplassen i Istanbul viser at han ble sjekket i passkontrollen kort tid før han forsvant ut til terminalen.

62 personer har allerede blitt anholdt i saken, men det har totalt blitt utstedt arrestordre på 78 personer. Det estimeres at det kan ha blitt tapt over 2 milliarder dollar, som tilsvarer nesten 16,6 milliarder norske kroner.

I skjul

Siden Özer flyktet landet på onsdag, har han gått i skjul og ingen har hørt fra direktøren, ifølge finansavisa Bloomberg.

I en uttalelse fra en hemmelig lokasjon lovet Özer å tilbakebetale investorer og at han skulle komme tilbake til Tyrkia for å stå til rette for det han har gjort.

Myndighetene har nå blokkert selskapets kontoer og politiet har ransaket hovedkontoret i Istanbul. Påtalemyndighetene har innledet en etterforskning mot Thodex og direktør Özer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer