Milliardfall i 2019

Matvarekjeden Rema 1000 hadde en svikt i omsetningen på 2,5 prosent i fjor, målt mot resultatet fra 2018.

SVIKT: Rema 1000 hadde svikt i omsetningen i fjor, noe ledelsen i dagligvareselskapet forklarer med dårlige innkjøpsbetingelser. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SVIKT: Rema 1000 hadde svikt i omsetningen i fjor, noe ledelsen i dagligvareselskapet forklarer med dårlige innkjøpsbetingelser. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er Dagens Næringsliv som har fått innsyn i tallene fra Rema 1000. Matvarekjeden har en markedsandel på rundt 23 prosent av et totalt dagligvaremarked på 176 milliarder kroner. Med en butikkomsetning på 40 milliarder betyr fallet målt mot sammenlignbare butikker rundt 1 milliard kroner mindre i 2019, skriver avisen.

Tallene betyr at de argeste lavpriskonkurrentene Kiwi og Coop Extra tar innpå Rema. Særlig Kiwi, som eies av Norgesgruppen, har de siste årene tatt innpå og puster nå Rema 1000 i nakken.

- Konkurrentene har våknet, ingen tvil om det. Men det er klart at når premissene for å konkurrere er så dramatisk forskjellig som det Konkurransetilsynet viste i høst, er det ingen tvil om at det har preget utviklingen i 2019, sier leder Trond Bentestuen for Rema 1000 i Norge.

I november la Konkurransetilsynet fram en kartlegging som viser at Norgesgruppen alltid får bedre innkjøpsbetingelser enn sine hovedkonkurrenter, Rema 1000 og Coop.

I noen tilfeller er prisforskjellen så stor som 15 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer