Milliardfall

Hotellkjeden Nordic Choice fikk omsetninga redusert med 5,1 milliarder kroner i fjor, sammenliknet med 2019.

TAP: Coronaåret 2020 bød på utfordringer for Petter Stordalen og Nordic Choice. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAP: Coronaåret 2020 bød på utfordringer for Petter Stordalen og Nordic Choice. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konsernet tapte over én milliard kroner i 2020, mot et driftsresultat på drøyt én milliard kroner året før, opplyser de i en pressemelding mandag.

Dette er medregnet støtten fra de nordiske kompensasjonsordningene. Resultatet før skatt var minus 1 931 millioner kroner, mot 417 millioner året før.

Fikk 300 mill.

I Norge mottok konsernet om lag 300 millioner kroner i kompensasjon i fjor, noe som utgjør rundt 13 prosent av de norske hotellenes driftskostnader. Det øvrige tapet er dekket inn av lån og oppsparte midler.

- I januar og februar 2020 leverte vi rekordgode resultater i både Norge, Sverige, Danmark og Finland. Vi gikk også inn i 2020 med 30 hotellprosjekter i pipeline, og en plan om å ansette 45.000 mennesker de neste fem åra i selskapet, sier konsernsjef Torgeir Silseth.

Selskapet og hotellkonsernet eies av selskapet Strawberry Group, som igjen er heleid av Stordalen. Administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth overtok roret i 2006, da Stordalen selv ble valgt som styreleder.

8 000 permitterte

Nærmere 8 000 ansatte er i stedet blitt permittert eller oppsagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer