Milliardfall

Hotellkjeden Nordic Choice fikk omsetninga redusert med 5,1 milliarder kroner i fjor, sammenliknet med 2019.

TAP: Coronaåret 2020 bød på utfordringer for Petter Stordalen og Nordic Choice. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TAP: Coronaåret 2020 bød på utfordringer for Petter Stordalen og Nordic Choice. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konsernet tapte over én milliard kroner i 2020, mot et driftsresultat på drøyt én milliard kroner året før, opplyser de i en pressemelding mandag.

Dette er medregnet støtten fra de nordiske kompensasjonsordningene. Resultatet før skatt var minus 1 931 millioner kroner, mot 417 millioner året før.

Fikk 300 mill.

I Norge mottok konsernet om lag 300 millioner kroner i kompensasjon i fjor, noe som utgjør rundt 13 prosent av de norske hotellenes driftskostnader. Det øvrige tapet er dekket inn av lån og oppsparte midler.

- I januar og februar 2020 leverte vi rekordgode resultater i både Norge, Sverige, Danmark og Finland. Vi gikk også inn i 2020 med 30 hotellprosjekter i pipeline, og en plan om å ansette 45.000 mennesker de neste fem åra i selskapet, sier konsernsjef Torgeir Silseth.

Selskapet og hotellkonsernet eies av selskapet Strawberry Group, som igjen er heleid av Stordalen. Administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth overtok roret i 2006, da Stordalen selv ble valgt som styreleder.

8 000 permitterte

Nærmere 8 000 ansatte er i stedet blitt permittert eller oppsagt.

Av de fire landene konsernet har hoteller i, er det i Norge omsetningen har sviktet minst – med en 40 prosents reduksjon i 2020.

Konsernet opplyser at omsetningssvikten har fortsatt i 2021. De forventer gradvis bedring etter påske, men dette avhenger av hvilke restriksjoner som ilegges bransjen.

Regnskapstallene for 2020 anses ikke som endelige før de vedtas i juni i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer