Milliardformuen halvert

Asias rikeste kvinne har tapt mer enn halve formuen sin det siste året. Dette skyldes den stadig verre eiendomskrisen i Kina.

ASIAS RIKESTE KVINNE: Yang Huiyan har en formue på over 11 milliarder dollar. Foto: REUTERS / China Daily
ASIAS RIKESTE KVINNE: Yang Huiyan har en formue på over 11 milliarder dollar. Foto: REUTERS / China Daily Vis mer
Publisert

Ifølge Bloomberg har Yang Huiyan, Asias rikeste kvinne, tapt over halvparten av formuen sin det siste året.

Formuen hennes har gått ned fra 23,7 milliarder dollar til 11,3 milliarder, skriver The Guardian. Dette er en nedgang på 52 prosent og tilsvarer over 120 milliarder kroner.

Også på onsdag fikk Hyians formue gjennomgå, da aksjene i Country Holdings, som hun eier majoriteten av, falt med 15 prosent på Hongkong-børsen.

Kan forbipassertes

Bakgrunnen for tapet er eiendomskrisen i Kina.

Huiyan eier mesteparten av aksjene i Kinas største eiendomsfirma, Country Garden, som i likhet med resten av bransjen sliter med gjeld og likviditetsproblemer.

Selskapet ble grunnlagt av hennes far, Yang Guoqian, som overførte sine aksjer til datteren i 2005, ifølge kinesiske statlige medier. To år seinere ble hun Asias rikeste kvinne etter at selskapet ble børsnotert på Hongkong-børsen – en tittel hun nå så vidt klarer å holde på.

Dersom eiendomskrisen fortsetter å tilta, er sannsynligheten stor for at Hyian og formuen hennes blir forbipassert av Fan Hongwei, som er CEO i kunstfiberselskapet Hengli Petrochemical.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer