Milliardpakke for SAS er klar

SAS sikres en redningspakke på 14,25 milliarder svenske kroner etter at blant annet Sverige og Danmark har stilt seg bak selskapets finansieringsplan.

REDNINGSPAKKE: Milliardstøtte fra Sverige og Danmark redder SAS. Norge står utenfor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
REDNINGSPAKKE: Milliardstøtte fra Sverige og Danmark redder SAS. Norge står utenfor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Wallenberg-familien bidrar til pakken sammen med de to største eierne, den svenske og danske stat, skriver SAS i en børsmelding.

Kriseplanen er samlet på 14,3 milliarder svenske kroner. I tillegg skal det kuttes kostnader for 4 milliarder kroner fram til 2022, som er det året SAS tidligst forventer at flytrafikken vil være tilbake på nivåene fra før utbruddet av coronapandemien.

Redningspakken ble først omtalt av DN, som påpeker at den norske staten holder fast på linja om ikke å vende tilbake som eier i det skandinaviske flyselskapet.

Aldri tidligere sett

«Som tidligere kunngjort av SAS, har covid-19-pandemien og reiserestriksjonene skapt en global krise for flyindustrien», skriver SAS i meldingen.

- På vegne av SAS-styret vil jeg rette et takk til våre aksjonærer for deres støtte i en utfordrende tid vi aldri tidligere har sett maken til. Jeg takker også medarbeiderne for deres eksepsjonelle engasjement og støtte, uttaler styreleder Carsten Dilling.

Det er bare en dag siden det ble kjent at omkring 1600 ansatte i Danmark hadde mottatt oppsigelsesbrev.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.