Pride:

Milliardselskap fjerner pride-støtte

Et dansk gigantselskap står i hardt vær etter å ha fjernet regnbuens farger fra logoen sin.

- UTSATT FOR TRUSLER: Chr. Hansen fjerner pride-støtte etter det de forteller er trusler fra kunder. Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix via AP
- UTSATT FOR TRUSLER: Chr. Hansen fjerner pride-støtte etter det de forteller er trusler fra kunder. Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter press og trusler fra konservative amerikanske aktivister og kunder fjerner Chr. Hansen pride-fargene fra logoen sin, ifølge danske Børsen som omtalte saken først.

Det danske mat- og bioteknologiselskapet Chr. Hansen har tidligere offentlig uttrykt støtte til LHBT+ miljøet som sponsor av København pride. Nå kuttes også dette samarbeidet, ifølge DR.

- Vi har gjort dette for å beskytte våre amerikanske ansatte som har blitt utsatt for alvorlige trusler og aggressive anklager, sa talsperson Winnie Bugel til Bloomberg.

Bugel forteller ikke spesifikt hva truslene skal ha gått ut på, men forteller at selskapet har blitt truet med boikott.

Ansatte i protest

Avgjørelsen om å trekke den offentlige støtten, har fått flere hundre ansatte til å se rødt.

400 av selskapets medarbeidere har skrevet under på et protestbrev.

I brevet skal de ansatte ha uttrykt misnøye og sinne.

- Vi føler at dere setter profitt og støtte til aksjonærer og kunder over arbeidsmiljøet til deres egne medarbeidere, skal det stå i protestbrevet, ifølge DR.

Toppdirektør Mauricio Graber skal ha reagert på protestene i en intern video.

- Vi skal passe på våre kunder og markedsandelene verden over. Det tvinger oss noen ganger til å ta vanskelige beslutninger slik som denne, selv om det er smertefullt, sier han i videoen.

Etter massiv kritikk kunngjorde Thon Hotels at de likevel ikke forbyr heising av Pride-flagget ved sine hoteller i år. Nå heises flagget ved flere av kjedens hoteller. Video: Tipser Vis mer

Undervurderer kraften

Også her hjemme har regnbuen gitt næringslivet hodepine.

Da Thon Hotels først nektet heisingen av pride-flagget, med begrunnelse i ønsket om å være «nøytral» og «inkluderende», reagerte både ansatte, kjendiser, og folk for øvrig.

Etter den massive kritikken snudde Thon Hotels igjen og heiste pride-flagget likevel.

– Vi har undervurdert kraften og signaleffekten av å ikke heise pride-flagget, skrev Thon Hotels i en pressemelding da.

Fjerningen av regnbuen hos Chr. Hansen virker også å ha kraft når de ansatte nå skal levere sitt protestbrev til selskapet.

Rettelse: Første utgave av denne saken hadde tittelen «Fjerner pride-støtte: - Utsatt for trusler». Denne ble endret onsdag ettermiddag, fordi tittelen kunne mistolkes. Børsen presiserer at det er selskapet som hevder seg utsatt for trusler fra konservative aktivister, og ikke at truslene kommer som følge av selskapets beslutning.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer