Milliardsmell for staten etter Equinor kutt

Staten taper om lag fire milliarder kroner per kvartal på at Equinors kutter utbyttet til aksjonærene.

EKSTRAORDINÆRT: I lys av den ekstraordinære markedssituasjonen har styret i Equinor besluttet å redusere det kvartalsvise utbyttet til aksjonærene med 67 prosent. Her Equinors konsernsjef, Eldar Sætre, på NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
EKSTRAORDINÆRT: I lys av den ekstraordinære markedssituasjonen har styret i Equinor besluttet å redusere det kvartalsvise utbyttet til aksjonærene med 67 prosent. Her Equinors konsernsjef, Eldar Sætre, på NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Olje- og energiselskapet varslet torsdag at utbyttet for første kvartal ble satt til 9 cent per aksje, en reduksjon på 67 prosent fra forrige kvartal.

Staten eier to tredeler av Equinor og ville fått 6,4 milliarder kroner av det samlede utbyttet på om lag 9,6 milliarder i kvartalet, skriver E24.

Etter reduksjonen i utbyttet sitter staten igjen med 2,1 milliarder kroner, et tap på over 4 milliarder.

- Det er nok ikke det at de mister utbyttet fra Equinor som holder politikerne våkne om natta nå. De har nok tvert imot et ønske om at mindre penger skal gå til utbytte og mer til investeringer, sier sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB til E24.

- Det er i denne sammenhengen små tall. Men det sier jo også litt om den situasjonen vi er i nå.

Finansdepartementets oversikt viser at regjeringen i år bruker 200 milliarder mer enn planlagt på grunn av de økonomiske tiltakene etter coronautbruddet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer