Lovløs bilpleiebransje

Milliardtallet sjokkerer

Den svarte omsetningen i bilpleiebransjen er årlig på opptil 1,5 milliarder kroner, viser ny rapport.

FÅ SERIØSE: Torbjørn Røe Isaksen er sjokkert over massiv useriøsitet i bilvaskbransjen. Han varsler nye og strengere tiltak å rydde opp i den svarte økonomien. Reporter/Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

- Jeg må vel si at jeg har blitt sjokkert. Jeg visste at det var ille, men ikke så ille, sier arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Sist torsdag møtte han Dagbladet og Børsen på Alnabru for å diskutere «verstingsbransjen» innenfor bilbransjen.

Svart milliardomsetning

En ny rapport fra samfunnsøkonomisk analyse viser at svart omsetning innen bilvask kan beregnes til mellom 114 og 267 millioner kroner i året, mens svart omsetning for verkstedtjenester beregnes til mellom 250 millioner og 1,3 milliarder kroner i året.

Det betyr en samlet omsetning på opptil 1,5 milliarder i året.

- Dette er tapte penger som kunne blitt investert i norske arbeidstakere, men som i stedet går til kriminelle, sier Isaksen, som legger til:

- Du kan godt kalle det for frontlinjen i kampen mot arbeidskriminaliteten.

Lovløs bransje

Dagbladet har gjentatte ganger de siste sju åra skrevet om de lovløse tilstandene i bilpleiebransjen. Vi har skrevet om livredde polske ansatte, slaver, uverdige boforhold med utedo midt i bilvaskehallen, og etterforskning av organisert kriminalitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer