Milliardtap for oljefondet

Fra historiens svakeste til historiens sterkest kvartal. Tapte 188 milliarder kroner gjennom turbulente coronamåneder.

SE NÅ: Trond Grande, nestleder for Norges Bank Investment Management, vil kommentere fondets utvikling i første halvår. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oljefondet er på 10 400 milliarder etter å ha tapt 188 milliarder kroner første halvår i år, viser halvårsrapporten som ble lagt fram klokka 9 tirsdag.

Oljefondets nestleder Trond Grande kommenterer tallene på en pressekonferanse klokka 10 i dag. Før pressekonferansen her.

Tangen-spørsmål

I forkant av pressekonferansen ble det understreket at temaet var oljefondets halvårige resultat.

Grande fikk likevel noen spørsmål som knyttet seg til turbulensen i kjølvannet av ansettelsen av hedgefondmilliardær Nicolai Tangen som ny oljefondssjef.

- Det er et hypotetisk spørsmål. Vi har en påtroppende direktør som begynner 1. september, og det er det vi planlegger for, sa Grande på spørsmål om han er beredt til å overta som fungerende toppsjef.

Ansettelsen av Tangen er blitt en het politisk potet fordi Norges Banks tilsynsorgan, representantskapet, har stilt flere kritiske spørsmål både knyttet til Tangens uavhengighet og til selve ansettelsesprosessen.

Grande søkte selv på toppjobben, men avviste å svare på spørsmål om hvordan han reagerte da han ikke fikk den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.