Millionær fratatt designerklær: - Tyveri

Millionær og investorsønn Mikke Astrup ble fratatt designerklær da han gikk på grønt i tollen på Gardermoen. Det reagerer han sterkt på.

GIKK PÅ GRØNT: Millionær Mikkel Astrup gikk på grønt da han kom fra Italia med designerklær til 75 000 kroner. Det har han nå betalt et forelegg for. Foto: NTB
GIKK PÅ GRØNT: Millionær Mikkel Astrup gikk på grønt da han kom fra Italia med designerklær til 75 000 kroner. Det har han nå betalt et forelegg for. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For drøyt to år siden kom Mikkel Astrup hjem fra en tur til Italia med klær fra motehuset Prada til en verdi på drøyt 75 000 kroner.

Det er langt over verdigrensa på 6000 kroner. Det ga Astrup problemer, skriver E24.

Gikk på grønt

Astrup gikk nemlig på grønt gjennom tollen, og ikke på rødt for å deklarere varene. Dermed ble klærne beslaglagt og saken meldt til politiet.

Astrup ble ilagt et forelegg på 28 000 kroner, et forelegg han i utgangspunktet ikke vedtok.

Dermed lå det an til at saken, som Astrup krevde henlagt fordi den «var basert på oppspinn» skulle opp for retten tirsdag denne uka.

Så langt gikk det ikke, for nå har Astrup godtatt å vedta forelegget.

- Tyveri

Overfor avisa forklarer Astrup motviljen mot å betale forelegget med at det ble hevdet at han forsøkte å smugle inn klærne med viten og vilje.

- Det stemmer ikke og det finnes heller ingen holdepunkter for det. Snarere tvert imot. Forelegget er vedtatt med et premiss om at jeg ikke hadde intensjon om å smugle, sier Astrup, som hevder han gikk på grønt «i ren distraksjon» og at han selv oppsøkte tollerne for å deklarere varene.

- Jeg synes heller ikke noe særlig om at tollmyndighetene har beslaglagt klærne og ikke gir dem tilbake. Jeg betrakter det som et tyveri.

Tolletaten skriver i en e-post til E24 at etatens samfunnsoppdrag er «å sikre at lover og regler for grensekryssende vareførsel etterleves».

Øst politidistrikt vil ikke kommentere saken, og viser til taushetsplikt.

Mikkel Astrup er sønn av investoren Eivind Astrup, og eier 12,6 prosent av aksjene i familieselskapet Pactum. Han er litteraturviter og storebroren til Høyres stortingsrepresentant Nikolai Astrup.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer