Millionær fratatt designerklær: - Tyveri

Millionær og investorsønn Mikke Astrup ble fratatt designerklær da han gikk på grønt i tollen på Gardermoen. Det reagerer han sterkt på.

GIKK PÅ GRØNT: Millionær Mikkel Astrup gikk på grønt da han kom fra Italia med designerklær til 75 000 kroner. Det har han nå betalt et forelegg for. Foto: NTB
GIKK PÅ GRØNT: Millionær Mikkel Astrup gikk på grønt da han kom fra Italia med designerklær til 75 000 kroner. Det har han nå betalt et forelegg for. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For drøyt to år siden kom Mikkel Astrup hjem fra en tur til Italia med klær fra motehuset Prada til en verdi på drøyt 75 000 kroner.

Det er langt over verdigrensa på 6000 kroner. Det ga Astrup problemer, skriver E24.

Gikk på grønt

Astrup gikk nemlig på grønt gjennom tollen, og ikke på rødt for å deklarere varene. Dermed ble klærne beslaglagt og saken meldt til politiet.

Astrup ble ilagt et forelegg på 28 000 kroner, et forelegg han i utgangspunktet ikke vedtok.

Dermed lå det an til at saken, som Astrup krevde henlagt fordi den «var basert på oppspinn» skulle opp for retten tirsdag denne uka.

Så langt gikk det ikke, for nå har Astrup godtatt å vedta forelegget.

- Tyveri

Overfor avisa forklarer Astrup motviljen mot å betale forelegget med at det ble hevdet at han forsøkte å smugle inn klærne med viten og vilje.

- Det stemmer ikke og det finnes heller ingen holdepunkter for det. Snarere tvert imot. Forelegget er vedtatt med et premiss om at jeg ikke hadde intensjon om å smugle, sier Astrup, som hevder han gikk på grønt «i ren distraksjon» og at han selv oppsøkte tollerne for å deklarere varene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.