Millionær partert: Fikk uhyggelige meldinger

Den argentinske millionæren Fernando Pérez Algaba ble funnet partert og drept forrige søndag. Nå avslører lokale medier rystende meldingsutvekslinger i forkant av drapet.

DREPT: Den argentinske millionæren Fernando Pérez Algaba ble funnet partert og drept forrige søndag. Han skal ha hatt stor gjeld. Foto: Jam Press
DREPT: Den argentinske millionæren Fernando Pérez Algaba ble funnet partert og drept forrige søndag. Han skal ha hatt stor gjeld. Foto: Jam Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var søndag i forrige uke en gruppe lekende barn gjorde et grufullt funn da de lekte like ved en bekk i byen Ingeniero Budge i Argentina.

De fant en rød koffert som var fylt med kroppsdeler. Barnas foreldre kontaktet politiet, som kunne fastslå at det dreide seg om beina og underarmen til en drept person, ifølge El Pais.

En hel arm ble funnet i bekken like ved, og tre dager seinere, på onsdag, ble hodet og overkroppen til offeret funnet.

Millionær identifisert

Offeret ble identifisert, gjennom fingeravtrykk og tatoveringer på forskjellige kroppsdeler, som den 41 år gamle savnede millionæren Fernando Pérex Algaba.

Han hadde slått seg opp ved å leie ut luksuskjøretøy og siden begitt seg inn på kjøp av kryptovaluta, noe han ofte reklamerte for til sine 900 000 følgere på Instagram.

Det er riktignok et stort spørsmål om hvor mye penger Algaba egentlig satt på. Bildene han delte på Instagram til sine 900 000 følgere ga inntrykk av et liv i sus og dus, med luksusbiler, fart og moro, men sannheten kan ha vært en helt annen.

Han skal ha pådratt seg en «uopprettelig gjeld» til de argentinske skattemyndighetene, ifølge La Nacion.

Truende meldinger

Langt mer skummelt for Algaba var den påståtte en gjeld på 40 000 dollar. Den skal han ha hatt til sønnen av lederen for en av de beryktede hooligangruppene som er knyttet til den argentinske fotballklubben Boca Juniors.

Nylig offentliggjorte meldinger tyder også på at Algaba skal ha følt seg presset og truet den siste tida. Ifølge lokale medier hadde 41-åringen sendt og mottatt mer enn 200 lyd- og tekstebeskejder av fiendtlig karakter den siste tida.

Algaba skal ha blitt truet som følge av gjelda på 40 000 dollar. Gjeldsinnkreveren hevdet at Algaba var «giftig» og hadde «forrådt» ham, skriver Telam.

«Jeg skal ikke drepe deg, jeg skal gjøre noe mye verre enn det. Jeg skal stikke ut øynene dine og kutte av hendene dine, sånn at du ikke kan ha flere penger mellom hendene. Jeg sverger på barna mine at jeg ikke har noe problem med å gå i fengsel», heter det i den truende meldingen.

Algaba skal også ha mottatt truende meldinger fra andre personer han skyldte penger.

«Jeg truer deg ikke, jeg sier bare at jeg skal rive av deg hodet. Pengene er mine og du leker ikke med meg», heter det i en lydmelding fra annen Algaba skal ha skyldt penger.

Tapte penger

41-åringen flyttet til Barcelona tidligere i år, og hadde ikke vært lenge i hjemlandet Argentina da han ble funnet drept.

Ifølge venner av Algaba flyttet han til Europa på grunn av gjelda han hadde. Under coronapandemien skal han også ha drevet mye med gambling og kryptovaluta, som han skal ha tapt mye penger på.

Politiet har så langt pågrepet en person i saken, men politiet mener den mistenkte ikke handlet på egen hånd og leter fremdeles etter flere gjerningspersoner.

Den beryktede hooliganlederen og hans sønn har forklart seg for politiet, men har så langt ikke status som mistenkte i drapssaken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer