Millionær sneik i vaksinekø: - Sint

Løy for å motta vaksinedoser som var ment for urbefolkningen i Canada.

TRAKK SEG: Rodney Baker trakk seg søndag etter å ha blitt bøtelagt. Foto: Great Canadian Gaming Corporation
TRAKK SEG: Rodney Baker trakk seg søndag etter å ha blitt bøtelagt. Foto: Great Canadian Gaming Corporation Vis mer
Publisert

Forretningsmannen Rodney Baker (55) og skuespillerkona Ekaterina Baker (32) leide i forrige uke et privatfly for å dra ut til det fjerntliggende lokalsamfunnet Beaver Creek i Yukon i Canada.

Lokalsamfunnet er hjem for rundt 100 mennesker - de fleste av dem medlemmer av urfolket White River First Nation.

Gruppen hadde blitt utvalgt for å motta vaksiner på grunn av en høy andel eldre i risikogruppen, deres begrensede tilgang til helsetjenester og stedets isolerte beliggenhet.

På en klinikk som vaksinerte innbyggere i lokalsamfunnet, skal paret ha utgitt seg for å være arbeidere på et lokalt motell for å motta vaksinen, ifølge den britiske storavisa The Guardian.

SVARER: Assisterende helsedirektør, Espen Nakstad, svarer på lesernes spørsmål. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Ganske sint

Etter at paret mottok vaksinestikket, skal de ha forlatt øya med privatfly. Besøket skal imidlertid ha vakt oppsikt og mistanke, og de ansatte på klinikken skal ha kontaktet politiet i etterkant.

Paret skal til slutt ha blitt sporet opp på flyplassen i Whitehouse i Canada, ifølge Yukons minister for samfunnstjenester, John Streicker. Begge ble bøtelagt for brudd på reglene for folkehelse i Yukon-territorium.

- Det de gjorde var å satte samfunnet vårt og isolasjonsteamet vårt i fare, sa Yukon samfunnstjenesteminister John Streicker til CBC News.

Han legger til:

- Jeg er ganske sint på det hele, sier han.

- Mild straff

Paret ble siktet under territoriets lov om sivile nødssituasjoner, som har en bot på over 500 kanadiske dollar.

White River-sjef Angela Demit kalte straffen for «mild» med tanke på «potensielt dødelige effekter på samfunnet vårt».

- Vi er dypt bekymret over handlingene til enkeltpersoner som setter våre eldste og mest sårbare personer i fare, bare for å gå foran i køen for egoistiske formål, sa Demit.

Baker trakk seg

Rodney Baker er tidligere sjef for Great Canadian Gaming Corporation, som driver racerbaner og kasinoer i Canada - men han trakk seg fra stillingen søndag.

Bakers inntekt i 2019 var 10,6 millioner kanadiske dollar, ifølge Yukon News.

På grunn få innbyggere og strenge tiltak, har Yukon-territoriet så langt registrert færre tilfeller per innbygger enn andre regioner i landet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer