Millionær sneik i vaksinekø: - Sint

Løy for å motta vaksinedoser som var ment for urbefolkningen i Canada.

TRAKK SEG: Rodney Baker trakk seg søndag etter å ha blitt bøtelagt. Foto: Great Canadian Gaming Corporation
TRAKK SEG: Rodney Baker trakk seg søndag etter å ha blitt bøtelagt. Foto: Great Canadian Gaming Corporation Vis mer
Publisert

Forretningsmannen Rodney Baker (55) og skuespillerkona Ekaterina Baker (32) leide i forrige uke et privatfly for å dra ut til det fjerntliggende lokalsamfunnet Beaver Creek i Yukon i Canada.

Lokalsamfunnet er hjem for rundt 100 mennesker - de fleste av dem medlemmer av urfolket White River First Nation.

Gruppen hadde blitt utvalgt for å motta vaksiner på grunn av en høy andel eldre i risikogruppen, deres begrensede tilgang til helsetjenester og stedets isolerte beliggenhet.

På en klinikk som vaksinerte innbyggere i lokalsamfunnet, skal paret ha utgitt seg for å være arbeidere på et lokalt motell for å motta vaksinen, ifølge den britiske storavisa The Guardian.

- Ganske sint

Etter at paret mottok vaksinestikket, skal de ha forlatt øya med privatfly. Besøket skal imidlertid ha vakt oppsikt og mistanke, og de ansatte på klinikken skal ha kontaktet politiet i etterkant.

Paret skal til slutt ha blitt sporet opp på flyplassen i Whitehouse i Canada, ifølge Yukons minister for samfunnstjenester, John Streicker. Begge ble bøtelagt for brudd på reglene for folkehelse i Yukon-territorium.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer