Russland

Millionærene rømmer

En fersk analyse anslår at 15.000 millionærer vil forlate Russland i løpet av året.

MISTER RIKINGER: Mange av Russlands rikeste planlegger å forlate landet, ifølge en ny analyse. Foto: Yuri Kochetkov/Pool Photo via AP
MISTER RIKINGER: Mange av Russlands rikeste planlegger å forlate landet, ifølge en ny analyse. Foto: Yuri Kochetkov/Pool Photo via AP Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Det er ventet at mer enn 15.000 millionærer vil rømme fra Russland i løpet av året etter som velstående innbyggere vender ryggen til Vladimir Putins regime etter invasjonen av Ukraina, skriver The Guardian.

Tallene kommer fram i en undersøkelse utført av Henley & Partners. Det er et selskap i London, som hjelper de superrike med å få statsborgerskap andre land. Ifølge talene er det ventet at 15 prosent av russerne som har mer enn 1 million dollar i tilgjengelige midler, vil emigrere i løpet av året.

- Blør millionærer

- Russland blør millionærer. Antallet velstående personer som har emigrert fra Russland, har steget jevnet hvert år det siste tiåret. Det er en tidlig advarsel om problemene landet står overfor. Historisk har det vært en økning i emigrasjonen av velstående personer før store land kollapser. De er ofte de første til å forlate land, fordi de har midlene til å gjøre det, sier Andrew Amoils, som leder studien New World Wealth har utført for Henley, ifølge The Guardian.

Ifølge analysen er det ventet at Ukraina er landet som vil miste den største andelen av rikinger. Anslaget er at 2800 ukrainske millionærer - om lag 42 prosent av landets rikinger, vil ha forlatt landet innen utgangen av året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer