Millionbot etter eksplosjon

En leder er tiltalt etter eksplosjonen ved Metallco i Vestre Toten i 2017, der to menn døde. I tillegg er bedriften ilagt et forelegg på 2,5 millioner kroner.

MILLIONBOT: Det oppsto en kraftig, eksplosjonsartet brann etter at smeltekjelen på Metallco eksploderte. Nå er selskapet ilagt millionbot. Foto: Marit Mathisen / Totens Blad / NTB scanpix
MILLIONBOT: Det oppsto en kraftig, eksplosjonsartet brann etter at smeltekjelen på Metallco eksploderte. Nå er selskapet ilagt millionbot. Foto: Marit Mathisen / Totens Blad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det var i november 2017 at en smelteovn på metallgjenvinningsanlegget Metallco Aluminium på Eina i Vestre Toten eksploderte. Etter eksplosjonen oppsto det en kraftig brann på anlegget.

To menn mistet livet i eksplosjonen, og to andre ble skadd.

Nå er det tatt ut tiltale mot en leder ved bedriften for brudd på arbeidsmiljøloven, mens en annen mann ilegges et forelegg på 100.000 kroner for brudd på arbeidsmiljøloven, opplyser Økokrim i en pressemelding.

Samtidig ilegges Metallco et forelegg på 2,5 millioner kroner for brudd på arbeidsmiljøloven.

Bedriften pålegges også å betale til sammen 653.575 kroner i oppreisning og skadeserstatning til de pårørende og skadde etter ulykken.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer