Millionbot etter hardfyll: - Dypt skuffet

Forsikringsselskapet får rekordbot etter det som skal ha vært hardfyll, mobbing og seksuell trakassering. Selskapet legger seg paddeflat.

MILLIONBOT: Selskapet får en saftig bot etter beskrivelser om trakassering, byturer og drikking helt ute av kontroll. Foto: Shutterstock / NTB

MILLIONBOT: Selskapet får en saftig bot etter beskrivelser om trakassering, byturer og drikking helt ute av kontroll. Foto: Shutterstock / NTB

Vis mer
Publisert

Etter to år med pandemi, stengte kraner og karantene, har nok mange satt pris på muligheten for å endelig kunne slippe seg løs.

En gjeng må imidlertid trolig ta det mer med ro framover. For her har jobbpilsen gått fullstendig over stokk og stein gjennom en årrekke.

Forsikringsgiganten Lloyd's of London har nemlig satt ned foten kraftig overfor medlemsselskapet Atrium - etter at sistnevntes årlige «boys night out», skal ha vært full av skandaler.

- Dypt skuffet

Grepet kommer etter det Lloyds mener er enkelte mannlige lederes uakseptable oppførsel, blant annet hardfyll, diskriminering, mobbing og seksuell trakassering, ifølge BBC.

Forsikringskjempen mener lederfigurer i medlemsselskapet har utvist «uprofesjonell og upassende» oppførsel på de årlige guttebyturene, som ble avholdt fram til 2018. Her skal drikkeleker, tung drikking og trakassering være sentrale stikkord.

En av anklagene dreier seg også om en «systematisk mobbekampanje» anført av en mannlig ansatt mot en kollega, og at ledere ikke tok tilstrekkelige skritt for å løse problemet.

- Vi er dypt skuffet over oppførselen i denne saken, og jeg vil være tydelig på at diskriminering, trakassering og mobbing ikke har noen plass hos Lloyd's, sier selskapets direktør, John Neal, ifølge BBC.

Millionbot

Ifølge en kjennelse utstedt av Lloyds, har de nå gitt Atrium en bot på 1 050 000 pund, 12,3 millioner kroner. Det er den største selskapet har gitt ut, og den første boten som ikke skyldes en økonomisk forseelse.

Boten skulle egentlig vært på 1,5 millioner pund, men straffen ble redusert etter et forlik tidlig i etterforskningen. Atrium må imidlertid betale Lloyd's kostnader på 562 713 pund for sistnevntes administrative utgifter, ifølge The Guardian.

La seg paddeflat

Ifølge samme avis mener Lloyds at Atrium siden har oppdatert sine retningslinjer med tanke på disiplinærsaker, varslinger, mangfold og inkludering, samt opplæring av toppledere.

Atriums styreleder, Christopher Stooke, unnskyldte seg på vegne av organisasjonen, og sier at de godtar kjennelsen.

- Med dyp beklagelse er det klart at Atrium ikke klarte å leve opp til sine verdier, og det ble gjort alvorlige feil under behandlingen av disse sakene. Vi beklager skaden dette forårsaket og hvor vanskelig dette har vært for de berørte, sier Sooke og legger til:

- Atferden skissert i varselet om mistillitsfølelse har ingen plass i vår virksomhet eller vår bransje, og vi erkjenner at vi må gå lenger for å sikre at denne situasjonen aldri får skje igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer