Millionbot etter munnbind-stunt

Apotek gikk på saftig smell.

VOLDSOM ETTERSPØRSEL: Kundene flokker til apotekene for å kjøpe munnbind etter utbruddet av coronaviruset - men det er nesten ikke å oppdrive. Foto: NTB Scanpix
VOLDSOM ETTERSPØRSEL: Kundene flokker til apotekene for å kjøpe munnbind etter utbruddet av coronaviruset - men det er nesten ikke å oppdrive. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verdens helseorganisasjon (WHO) har erklært global folkehelsekrise som følge av coronaviruset. Natt til fredag oppjustert kinesiske myndigheter antall døde til 213, der om lag 9 700 personer er blitt påvist smittet.

Situasjonen har ført til en enorm etterspørsel av munnbind - særlig i de mest utsatte områdene. Dette har bidratt til et betydelig prishopp enkelte steder. Denne uka fikk et apotek i Bejing så smertelig erfare at det koster å være kremmer.

Flere millioner

Ifølge nyhetsbyrået Reuters fikk apoteket Beijing Jimin Kangtai Pharmacy en millionbot som følge av et kjempejekk i prisen.

Virksomheten solgte en pakke med munnbind til 122 dollar, som ordinært ville kostet 20 dollar. Det tilsvarer om lag 1100 norske kroner.

Det ble en dyrere affære for dem enn for kunden. Lokale myndigheter har den siste tida gransket flere apoteker etter mistanke om ulovlig prising. Ovennevnte apotek ble i forbindelse med kartleggingen ilagt et straffegebyr på i underkant av fire millioner kroner.

Utsolgt

Også en rekke norske apotek melder at de er utsolgt for munnbind - til tross for at viruset ikke er påvist her til lands. Både utsalgssteder i Oslo og Tromsø bekrefter at den voldsomme etterspørselen har resultert i tomme lagre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer