Millionbot for sommel

Luftfartstilsynet gir SAS én million kroner i bot, fordi selskapet ennå ikke har tilbakebetalt alle kundene sine for innstilte fly. Norwegian er foreløpig skjermet.

TVANGSMULKT: SAS må punge ut til Luftfartstilsynet fordi kundene ikke har fått igjen penger for innstilte fly. Foto: Vidar Ruud / NTB
TVANGSMULKT: SAS må punge ut til Luftfartstilsynet fordi kundene ikke har fått igjen penger for innstilte fly. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er klar over at flyselskapene har gjort en stor innsats med å betale tilbake krav, men vi mener at de burde vært i mål nå, ni måneder etter at Covid19-pandemien begynte å føre til kansellerte flyvninger, sier luftfartsdirektør Lars Kobberstad i en pressemelding fra Luftfartstilsynet.

Pressesjef John Eckhoff i SAS Norge sier til Børsen at SAS står fast på at selskapet skal tilbakebetale det kundene har krav på så raskt som mulig.

- Vi beklager overfor våre kunder at refundering av billetter har tatt lang tid, men SAS har siden mars jobbet dag og natt med å refundere 5,3 milliarder kroner til 2,2 millioner kunder under den mest alvorlige situasjonen for luftfarten noensinne, sier Eckhoff.

- Uforskyldt

Luftfartstilsynet varslet tidligere i høst at flyselskaper som fortsatt har store mengder refusjonskrav som ikke er behandlet i tråd med fristen i flypassasjerforordningen, vil kunne få tvangsmulkt.

Mange av sakene er nå flere måneder gamle.

Eckhoff fremholder at SAS er «uforskyldt satt i en situasjon som savner sidestykke».

- De inngripende inngripende reiserestriksjonene fra regjeringen førte til over 60 000 kansellerte flyvninger bare i Norge. SAS mistet 90 prosent av inntektene over natten, sier han til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer