Hanne Madsen vant fram i ankesak:

Millionerstatning til Princess-arving

Bygget ulovlig i strandsonen. Nå tilkjennes Princess-arving Hanne Madsen millionerstatning i lagmannsretten, men motparten varsler anke.

HYTTEPARADIS?: Hanne Madsen overtok eiendommen på Hesnes i Grimstad av sine foreldre. Der bygget hun både tennisbane og underjordisk tunnel, uten tillatelse. Foto: Google Maps
HYTTEPARADIS?: Hanne Madsen overtok eiendommen på Hesnes i Grimstad av sine foreldre. Der bygget hun både tennisbane og underjordisk tunnel, uten tillatelse. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Princess-arving Hanne Madsen ble i fjor sommer dømt til 45 dagers fengsel for å ha bygget en tennisbane og underjordisk tunnel uten tillatelse i strandsonen på sin egen eiendom på Hesnes i Grimstad. Det skjedde etter at høyesterett skjerpet straffene, etter behandling i to tidligere rettsinstanser.

Madsen, som er styreleder i Princess-kjeden, har hele veien ment at hun aldri ble informert om at arbeidet var ulovlig. Derfor gikk hun også til søksmål mot Hemato Eiendom AS, som anla tennisbanen på fritidseiendommen.

Madsen har krevd erstatning for tapene hun hevder å ha blitt påført som følge av at tennisbanen var ulovlig anlagt, og at den måtte fjernes etter krav fra kommunen, skriver Agderposten, som først omtalte saken.

Da den sivile saken var oppe i Aust-Agder tingrett i april i fjor, tapte Madsen på alle punkter. Men etter en ankebehandling i Agder lagmannsrett i mars i år, har Princess-arvingen nå vunnet fram.

Ifølge dommen må entreprenør Hemato Eiendom betale Madsen 1 090 000 kroner innen to uker fra forkynnelsen av dommen. Selskapet blir imidlertid frifunnet for kravet om erstatning for utgifter til advokat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer