Milliongaver: - Må ha balanse

Så langt i 2021 har Stein Erik Hagen gitt 4,5 millioner i bidrag til Venstre og Høyre.

STØTTE: Stein Erik Hagen gir milliongaver til borgerlige partier. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STØTTE: Stein Erik Hagen gir milliongaver til borgerlige partier. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Det drar seg til mot valgkamp i valgåret 2021, og til høsten får vi svaret på om Erna Solberg og Høyre klarer noe så sjeldent som å sikre seg ytterligere en periode med hånda på rattet, etter å ha regjert i to stortingsperioder.

En som håper på at de borgerlige får beholde makten etter høstens valg er Norges 7. rikeste mann Stein Erik Hagen. Det forsøker han også å bidra til på sin måte.

Millionstøtte

Så langt i år har Orkla-eieren, gjennom sin stiftelse Canica, gitt 3,5 millioner kroner til Høyre, og én million kroner til Venstre.

- Det er fordi vi er opptatt av at det skal være balanse i norsk politikk. Venstresiden, og spesielt Ap, får mye støtte fra blant annet LO. Siden NHO ikke gir partibidrag synes jeg det er viktig at vi har demokrati og balanse, lyder Hagens forklaring på støtten.

Han legger på ingen måte skjul på at han personlig foretrekker at de borgerlige får fortsette å styre landet, selv om han «ikke er enig med disse partiene i absolutt alt».

Når det gjelder støtten til Ap fra LO så utgjorde den i kommunevalgåret 2019 sju millioner kroner, og ved forrige stortingsvalg var den samlede støtten på 17 millioner kroner. I tillegg har Fagforbundet bidratt med henholdsvis sju og fem millioner til Ap de to siste åra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer