Tom Hagen

Millionkonflikt i hytteparadiset

Midt blant luksushytter på Kvitfjell raser en konflikt. Sentralt står en avtale signert av Tom Hagen i 1992. Nå skal det ryddes opp en gang for alle.

BETENT: Kvitfjellåsen Velforening mener Tom Hagen i flere tiår har nektet å bygge ut området slik han er forpliktet. Foto: Privat
BETENT: Kvitfjellåsen Velforening mener Tom Hagen i flere tiår har nektet å bygge ut området slik han er forpliktet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens hyttemarkedet til fjells de siste åra har vært brennhett og prisene har skutt i været, har en konflikt på Kvitfjellåsen tatt stadig mer fyr. Bakteppet for uenigheten er langt ifra ny.

Et dokument fra 90-tallet står i stridens kjerne. En utbyggingsavtale signert to dager før nyttårsaften i 1992 av milliardær Tom Hagen og kommunen ved daværende ordfører i Ringebu, har ført til den betente situasjonen.

Nesten 30 år etter at de to satte pennene på papiret, er langt ifra alle fornøyde med hvordan utviklinga av infrastruktur og fasiliteter har vært i området. Det kommer fram i flere brev som Dagbladet har fått innsyn i, sendt til Ringebu kommune fra Kvitfjellåsen Velforening.

- Skjer ingenting

Leder i velforeninga, Liv Anniken Berg, bekrefter overfor Dagbladet at det har vært en fastlåst og betent prosess mellom dem og milliardæren. Berg beskriver en langtekkelig prosess hvor det er brukt mye tid på å forsøke å finne løsninger med Hagen - uten hell.

- Tilsynelatende er vi enige i møtene, men i etterkant skjer dessverre ingenting. Ville Tom Hagen virkelig utviklet dette området, så hadde han klart det på de siste 30 åra. Dette har blitt trenert i en årrekke. År som har vært fylt med forsøk på å finne løsninger og som har endt i konflikter, turbulens og manglende gjennomføringsvilje, sier Berg, og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer