Millionkonflikten fortsetter: - Avtalen er ugyldig

Etter en årelang prosess er utbyggingsavtalen mellom Tom Hagens Kvitfjell Eiendom og Ringebu kommune vurdert som ugyldig. Velforeninga i hytteområdet raser, mens kommunen forbereder seg på å punge ut.

LANG PROSESS: Tom Hagens selskap, Kvitfjell Eiendom, og Ringebu kommune må igjen ta plass ved forhandlingsbordet. Kommunens advokater har slått fast at kontrakten fra 1992 er ugyldig som utbyggingsavtale. Foto: Privat
LANG PROSESS: Tom Hagens selskap, Kvitfjell Eiendom, og Ringebu kommune må igjen ta plass ved forhandlingsbordet. Kommunens advokater har slått fast at kontrakten fra 1992 er ugyldig som utbyggingsavtale. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Konflikten mellom Tom Hagens selskap Kvitfjell Eiendom og Kvitfjellåsen velforening er fremdeles anspent. I fjor sommer kunne Dagbladet fortelle om den fastlåste situasjonen i hytteområdet i Ringebu, hvor milliardæren begynte utbygging for 30 år siden.

En utbyggingsavtale fra 90-tallet har i flere år vært tema for møter, diskusjoner og en pågående strid. Dokumentet, som ble signert romjula i 1992 av Tom Hagen og kommunens daværende ordfører, la føringer for hvordan området skulle utvikles. Utvikling hytteeiernes velforening mener på ingen måte er fulgt opp.

Nå kan Dagbladet avsløre at avtalen på ny er vurdert av kommunens advokater.

- Det siste fra vår kommuneadvokat som har gjennomgått avtalen mellom kommunen og Tom Hagen fra 1992, er at denne er ugyldig som utbyggingsavtale. At avtalen ikke er gyldig betyr at vi ikke kan si at plan- og bygningsloven gir oss rett til å kreve utbedringer fra Hagen ut ifra den gamle avtalen, sier kommunedirektør i Ringebu, Håvard Gangsås, til Dagbladet.

Se Kvitfjell Eiendoms svar nederst i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.