Erik Follestad

Millionkrav fra Skatteetaten

Skatteetaten krever 1,53 millioner kroner og har tatt pant i boligen til den tidligere ishockeyspilleren Erik Follestad.

Millionkrav fra Skatteetaten
Publisert
Sist oppdatert

Det melder E24.

- Jeg er en litt distré og surrete fyr og har dessverre utsatt å betale restskatten altfor lenge, sier han til nettstedet.

34-åringen er også en kjent TV-profil som deltaker i programmer som «Iskrigerne», «Skal vi danse» og «71° nord».

- Ikke pengeknipe

Etter en utleggsforretning onsdag har Skatteetaten saksøkt Follestad for et ubetalt skattekrav på 1,53 millioner kroner og tatt pant i boligen hans for skattekravet.

- Det skyldes heldigvis ikke at jeg er i noen pengeknipe. Jeg har penger til å betale kravet. Planen var å sette meg ned og få det unna før jul, nå kommer jeg til å gjøre det med det samme.

Ifølge skattelistene for 2022 hadde Follestad en skattbar inntekt på drøyt 3,8 millioner kroner og en formue på 2,3 millioner kroner.

RING PÅ FINGEREN: Erik Follestad og Ingvild Schistad har vært kjærester i flere år, og i fjor ble de også foreldre for første gang. Nå er det bare én ting som gjenstår; ring på fingeren. Reporter: Thea Hope. Video: Jenny Emilie Aas/Rød Løper Vis mer

Mobilbruk

Nylig fikk også Follestad som deltaker i VGTV-programmet «Til fjells med Folle» oppmerksomhet da han ble filmet da han brukte mobiltelefon mens han satt bak rattet.

Ifølge norsk lov er det forbudt å bruke mobilen mens man kjører. Gjør man det, kan man straffes med en bot på 9750 kroner, samt tre prikker på førerkortet.

- Det er selvfølgelig dumt å gjøre, og jeg skal selvsagt betale bota om den kommer, sier Follestad til Dagbladet når han blir gjort oppmerksom på tabben.