Millionregning: - Betaler med glede

Oljefondssjef Nicolai Tangen måtte i fjor skatte elleve ganger årslønna han får av Norges Bank.

BETALER MED GLEDE: Nicolai Tangen dukket opp på skattelistene i Norge igjen for 2020, da han hentet formuen hjem igjen i forbindelse med at han tok over jobben som sjef for Oljefondet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BETALER MED GLEDE: Nicolai Tangen dukket opp på skattelistene i Norge igjen for 2020, da han hentet formuen hjem igjen i forbindelse med at han tok over jobben som sjef for Oljefondet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Han føyde seg lenge inn i rekka over ansiktsløse milliardærer. De som bygger gigantformuer i det stille og som skyr pressen.

Men det endret seg brått for Nicolai Tangen (55) den 26. mars 2020. Tangen, som etter egne ord «setter veldig pris på privatlivets fred», ble da kjent for å være mannen som skal forvalte Norges oljeformue på rundt 10 000 milliarder kroner.

- Å bli oljefondssjef er for meg selve drømmejobben, som jeg på en måte har trent til hele livet, sa toppsjefen til Kapital.

Stor formue

Norsk presses dekning av et mye omtalt tredagers seminar i Philadelphia, førte imidlertid til at inngangen til jobbyttet framsto som alt annet enn en drøm for 55-åringen.

Flere måneder med bråk rundt ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefondets nye sjef, ga seg da den norske mangemilliardæren fortalte at han hadde bestemt seg for å selge seg helt ut av Ako Capital og at formuen skulle plasseres på bankkonto.

Og det var ingen ubetydelig formue han tok med seg hjem. Skattelistene for 2020 som ble offentliggjort onsdag, viser at Tangen tok med seg en formue på 8,1 milliarder kroner da han flyttet til Norge i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.