Millionsmell: - Ble advart

Sørlandschips-gründeren forlot potetgullkjempen og startet ny konkurrent. Så mottok han et søksmålsvarsel: - Smålig.

AVSLØRER GIGANTAVTALE: Sørlandschips-gründeren Terje Marcussen startet opp den konkurrerende chipsfabrikken på Sørlandet i fjor. Selv om årsrapporten foreløpig er lite å skryte av, røper Marcussen at han har et ess i ermet. Foto: Tor Erik Schrder / NTB Scanpix
AVSLØRER GIGANTAVTALE: Sørlandschips-gründeren Terje Marcussen startet opp den konkurrerende chipsfabrikken på Sørlandet i fjor. Selv om årsrapporten foreløpig er lite å skryte av, røper Marcussen at han har et ess i ermet. Foto: Tor Erik Schrder / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Når du passerer 60 år og velger å satse på nytt, tenderer det sikkert mest til dumskap. Jeg ble advart om at «det kommer til å gå dårlig for deg», sier Terje Marcussen (60) til Børsen.

I fjor startet «potetgullkongen» opp en ny chipsfabrikk på Sørlandet. Ambisjonen var å vise muskler i møte med gigantaktører som Kims, Maarud - og ikke minst Sørlandschips, som han selv var med å starte i sin tid.

Nå har Fædrelandsvennen tatt en nærmere kikk på regnskapet for 2019, som viser at Den lille chipsfabrikken gikk på en millionsmell i første produksjonsår.

- For en oppstartsbedrift tar det tid å komme inn på markedet. Kostnadene vil alltid være større enn det man forutser. Men vi har en plan, sier Marcussen med en lur og optimistisk tone til Børsen.

- Smålig

Avisa skriver at inntektene endte på 4,9 millioner kroner i fjor, mens resultatet før skatt ble på minus 2,3 millioner. Marcussen peker blant annet på foreløpig begrenset distribusjon som årsak, men svinger samtidig pisken mot storebror.

- Jeg har ingenting imot min tidligere arbeidsplass, men Sørlandschips hindret oss litt i fjor, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer