Millionsmell: - Ble advart

Sørlandschips-gründeren forlot potetgullkjempen og startet ny konkurrent. Så mottok han et søksmålsvarsel: - Smålig.

AVSLØRER GIGANTAVTALE: Sørlandschips-gründeren Terje Marcussen startet opp den konkurrerende chipsfabrikken på Sørlandet i fjor. Selv om årsrapporten foreløpig er lite å skryte av, røper Marcussen at han har et ess i ermet. Foto: Tor Erik Schrder / NTB Scanpix
AVSLØRER GIGANTAVTALE: Sørlandschips-gründeren Terje Marcussen startet opp den konkurrerende chipsfabrikken på Sørlandet i fjor. Selv om årsrapporten foreløpig er lite å skryte av, røper Marcussen at han har et ess i ermet. Foto: Tor Erik Schrder / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Når du passerer 60 år og velger å satse på nytt, tenderer det sikkert mest til dumskap. Jeg ble advart om at «det kommer til å gå dårlig for deg», sier Terje Marcussen (60) til Børsen.

I fjor startet «potetgullkongen» opp en ny chipsfabrikk på Sørlandet. Ambisjonen var å vise muskler i møte med gigantaktører som Kims, Maarud - og ikke minst Sørlandschips, som han selv var med å starte i sin tid.

Nå har Fædrelandsvennen tatt en nærmere kikk på regnskapet for 2019, som viser at Den lille chipsfabrikken gikk på en millionsmell i første produksjonsår.

- For en oppstartsbedrift tar det tid å komme inn på markedet. Kostnadene vil alltid være større enn det man forutser. Men vi har en plan, sier Marcussen med en lur og optimistisk tone til Børsen.

- Smålig

Avisa skriver at inntektene endte på 4,9 millioner kroner i fjor, mens resultatet før skatt ble på minus 2,3 millioner. Marcussen peker blant annet på foreløpig begrenset distribusjon som årsak, men svinger samtidig pisken mot storebror.

- Jeg har ingenting imot min tidligere arbeidsplass, men Sørlandschips hindret oss litt i fjor, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.