Twitter

Millionsmell etter Twitter-stunt

Rikingen Sina Estavi kjøpte verdens første tweet for 24,7 millioner kroner. Nå har verdien sunket drastisk.

VERDITAP: Sina Estavi sikret seg i mars verdens første tweet for 24,7 millioner kroner. Nå som han vil selge den igjen, har det bare kommet lave bud. Foto: Mehran Harati/Reuters/NTB
VERDITAP: Sina Estavi sikret seg i mars verdens første tweet for 24,7 millioner kroner. Nå som han vil selge den igjen, har det bare kommet lave bud. Foto: Mehran Harati/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

I mars i fjor ble det kjent at rikingen Sina Estavi hadde betalt litt over 2,9 millioner dollar, 24,7 millioner kroner, for verdens aller første tweet.

Tweeten ble publisert 21. mars 2006 av Twitters grunnlegger Jack Dorsey, og lyder: «just setting up my twttr».

Estavi mente da at han hadde sikret seg en viktig del av verdenshistorien. Nå har derimot verdien på tweeten sunket drastisk, og er bare verdt noen tusen dollar, skriver CNBC.

Det var forrige onsdag at Estavi annonserte på Twitter at han ville selge tweeten og donere 50 prosent av pengene til veldedighet. Torsdag var derimot det høyeste budet på den på bare nesten ti tusen dollar, som betyr at verdien har sunket med nesten alt han kjøpte den for.

- Vil aldri bli den samme

Sina Estavi er sjef i kryptovaluta-selskapet Bridge Oracle som er basert i Malaysia, og han skal opprinnelig ha kjøpt Twitter-meldinga med kryptovalutaen Ether.

Tweeten skal ha blitt kjøpt som et såkalt Non-Fungible Token – et unikt digitalt sertifikat som sier hvem som eier et bilde, en video eller annen form for media på nett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer