Twitter

Millionsmell etter Twitter-stunt

Rikingen Sina Estavi kjøpte verdens første tweet for 24,7 millioner kroner. Nå har verdien sunket drastisk.

VERDITAP: Sina Estavi sikret seg i mars verdens første tweet for 24,7 millioner kroner. Nå som han vil selge den igjen, har det bare kommet lave bud. Foto: Mehran Harati/Reuters/NTB
VERDITAP: Sina Estavi sikret seg i mars verdens første tweet for 24,7 millioner kroner. Nå som han vil selge den igjen, har det bare kommet lave bud. Foto: Mehran Harati/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

I mars i fjor ble det kjent at rikingen Sina Estavi hadde betalt litt over 2,9 millioner dollar, 24,7 millioner kroner, for verdens aller første tweet.

Tweeten ble publisert 21. mars 2006 av Twitters grunnlegger Jack Dorsey, og lyder: «just setting up my twttr».

Estavi mente da at han hadde sikret seg en viktig del av verdenshistorien. Nå har derimot verdien på tweeten sunket drastisk, og er bare verdt noen tusen dollar, skriver CNBC.

Det var forrige onsdag at Estavi annonserte på Twitter at han ville selge tweeten og donere 50 prosent av pengene til veldedighet. Torsdag var derimot det høyeste budet på den på bare nesten ti tusen dollar, som betyr at verdien har sunket med nesten alt han kjøpte den for.

VIL HA HJELP: Etter at hans presidentfar har blitt utestengt fra neste alle sosiale medier, bønnfaller Donald Trump Jr. nå Elon Musk om å lage et nytt et. Vis mer

- Vil aldri bli den samme

Sina Estavi er sjef i kryptovaluta-selskapet Bridge Oracle som er basert i Malaysia, og han skal opprinnelig ha kjøpt Twitter-meldinga med kryptovalutaen Ether.

Tweeten skal ha blitt kjøpt som et såkalt Non-Fungible Token – et unikt digitalt sertifikat som sier hvem som eier et bilde, en video eller annen form for media på nett.

Estavi sier til BBC at han ikke kommer til å selge tweeten med mindre han får et høyt bud på den, uten at han spesifiserte hva han mener et høyt bud er.

Da han kjøpte den, sammenligna han den med Mona Lisa.

- I fjor, da jeg betalte for denne NFT-en, var det veldig få som hadde hørt navnet NFT. Nå er den som Mona Lisa i den digitale verdenen. Det er bare én av den, og den vil aldri bli den samme, sa han da, og la til:

- Om mange år vil folk forstå verdien av denne NFT-en. Husk det.

Hylla kjøpet

Eksperter BBC snakka med da Estavi kjøpte tweeten mente også at den er svært verdifull.

- Å eie denne første tweeten kan på en måte sammenliknes med å eie den første utgaven av en sjelden bok, sa en ekspert til kanalen da.

Twitter-grunnlegger og forfatter av tweeten Jack Dorsey hylla også kjøpet den gangen. Da skrev han på nettstedet at han ville konvertere pengene til bitcoin, og donere dem til veldedighet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer