Thomas Giertsen og Kahoot:

Millionsmell for Giertsen

Kalddusj for tv-profilen etter bratt fall i Kahoot-aksjen, ifølge Nettavisen.

FALL: Thomas Giertsen har satset tungt på aksjer i Kahoot - selskapet som styres av hans fetter Eilert Hanoa. Foto: Heiko Junge / NTB
FALL: Thomas Giertsen har satset tungt på aksjer i Kahoot - selskapet som styres av hans fetter Eilert Hanoa. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Spillplattformen Kahoot har hatt en eventyrlig vekst de siste åra. En av dem som har nytt godt av teknologisuksessens opptur, er komiker og skuespiller Thomas Giertsen (49).

Ifølge Nettavisen eier han drøye 867 000 Kahoot-aksjer via selskapet Egeberg Holding.

Giertsen investerte først seks millioner i 2018, da aksjekursen var på et av sine laveste nivåer. Derfra og ut ble 49-åringen med på en enorm kursoppgang, som sikret ham verdier for opp mot 100 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

Over 40 mill.

Toppen ble foreløpig nådd 20. januar i år, men siden den gang har Kahoot-aksjen stupt fra 132 kroner til under 83 kroner.

Ifølge Nettavisen innebærer fallet på 37 prosent et verditap på 42,7 millioner kroner for den norske tv-profilen, som for øvrig er fetteren til Kahoot-sjef Eilert Hanoa.

Kahoot har lagt bak seg noen tunge dager på børsen. Forrige uke ble det klart at selskapet kjøper opp den norske apputvikleren Motimate, hvor Aller Media er største aksjonær.

- Dette har vært en innholdsrik og spennende reise som har ført til vesentlig verdiskaping for selskapet, kundene og investorene. Nå står selskapet på terskelen til nye rykk internasjonalt, og vi ønsker dem all mulig lykke til videre med Kahoot som ny eier, uttalte Motimate-styreleder Anette Nordskog i Aller Media i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.