Sponsorekspert om TV 2s sjakksendinger:

«Milliontap» for TV 2: - Krampaktig

At Intrum valgte å trekke seg som sponsor for TV 2s sjakksendinger etter at det ble kjent at David Toska skulle være med som sjakkekspert, overrasker ikke sponsoreksperter. Nå har kanalen bestemt seg for å droppe spons.

VEKKER REAKSJONER: David Toska skal i sjakkstudio med TV 2s ekspert Jon Ludvig Hammer (til venstre), programleder Fin Gnatt og sjakkommentator Heidi Røneid. Foto: Erik Teige / TV 2
VEKKER REAKSJONER: David Toska skal i sjakkstudio med TV 2s ekspert Jon Ludvig Hammer (til venstre), programleder Fin Gnatt og sjakkommentator Heidi Røneid. Foto: Erik Teige / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld bekreftet inkassogiganten Intrum overfor Dagbladet at selskapet trekker seg som sponsor av TV 2s sjakksendinger. Årsaken er at Nokas-dømte David Toska søndag ble presentert som sjakkekspert på kanalen.

Intrum er Europas største inkassoselskap, og gikk tidligere under navnet Lindorff i Norge. Nøyaktig hvor mye penger selskapet tar med seg på vei ut av døra, er ukjent.

Sponsorekspert Jacob Lund mener det er snakk om et betydelig beløp.

- Jeg vil anslå at TV 2 taper et sponsorbeløp i størrelsesordenen fem millioner kroner - pluss eller minus - i året på at Intrum nå trekker seg. Jeg forstår avgjørelsen veldig godt. For sponsorer handler det om én ting: Nemlig hva man ønsker å bli assosiert med, sier Lund til Børsen, og legger til:

- Her sendes det et ganske tydelig signal om at man ikke ønsker å bli assosiert med en tidligere banditt, og med en som for mange framstår som arkitekten bak Nokas-ranet.

- Tror du andre sponsorer følger i Intrums fotspor?

- Ja, jeg både tror og håper at flere trekker seg som sponsorer. Det er en tydelig måte å si fra om at det ikke er bra å gjøre en tidligere banditt om til kjendis på et familieprogram. Jeg opplever dette som et krampaktig grep fra TV 2 i et forsøk på å dra flere seere i konkurranse med NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer