Märtha Louise:

Millionunderskudd

Prinsessen har vært med på å starte flere selskaper, men har ikke de store tallene å vise til.

FLERE SELSKAPER: Prinsesse Martha Louise har de siste åra vært involvert i flere selskaper. Foreløpig uten de store inntektene. Foto: Robin Utreicht / PA Photos / NTB
FLERE SELSKAPER: Prinsesse Martha Louise har de siste åra vært involvert i flere selskaper. Foreløpig uten de store inntektene. Foto: Robin Utreicht / PA Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyforlovede prinsesse Märtha Louise (50) har startet flere selskaper etter at hun i 2001 sa fra seg tittelen «deres høyhet» og apanasjen.

Blant annet drev hun den omstridte engleskolen, som ble lagt ned i 2018.

Siden har hun startet selskapene Hest360 AS, Hèst AS, PML International AS og nå nylig Dragonflies AS med blant andre «Åndenes Makt»-Lilli Bendriss.

Regnskapstallene for selskapet Hést AS, som selger gensere og har gitt ut strikkebok, viser at selskapet gikk i kraftig underskudd i fjor.

Skyldes store varekjøp

Driftresultatet endte på 1,33 millioner i minus. I selskapets noter står det at underskuddet etter skatt er drøye 1,1 millioner.

«Aksjekapitalen er tapt, og styret er kjent med sin handlingsplikt. Løpende kostnader er dekket av eier, og slik vil det fortsette til selskapet genererer tilfredsstillende omsetning», står det.

Videre står det at Hést AS har langsiktig gjeld til selskapets aksjonærer, som Märtha Louise, på 1,5 millioner. Selskapet dro inn 3,6 millioner i fjor, men hadde kostnader på nesten fem millioner.

- Oppstarten er selvfølgelig litt tøff med tanke på store varekjøp, så det ser jo litt trist ut i regnskapet. I 2021 var det mye varekost, uten at man fikk så mye omsetning igjen, og det synes på tallene. Mye skyldes også forsinket vareflyt på grunn av corona, og at varekostnaden overstiger omsetningen er den store årsaken til underskuddet, sier daglig leder i Hèst, Marianne Kjærnli Fossum, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer