Corona og skjenkeregler

- Min stille protest

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier skjenkereglene er til for å holde restaurantene åpne - ikke utesteder som ikke ellers serverer mat. Marius Heitmann serverer suppe til 50 øre, og er hjertens enig.

SKJENKESUPPE: Fresh bar og restaurant i Hammerfest har kjøkken og stor meny, men har lagt til én spesiell rett: Tomatsuppe til 50 øre. - Min stille protest mot alt som serveringssteder har vært ilagt hele veien, sier eieren. Foto: Privat / Fresh bar og restaurant
SKJENKESUPPE: Fresh bar og restaurant i Hammerfest har kjøkken og stor meny, men har lagt til én spesiell rett: Tomatsuppe til 50 øre. - Min stille protest mot alt som serveringssteder har vært ilagt hele veien, sier eieren. Foto: Privat / Fresh bar og restaurant Vis mer
Publisert

Lørdag skrev Dagbladet om Marius Heitmann, eier og daglig leder av Fresh restaurant og bar i Hammerfest.

I slutten av januar åpnet regjeringen for alkoholservering i kommuner med lavt smittetrykk - men bare i sammenheng med matservering.

Da bestemte Heitmann seg for å legge tomatsuppe til 50 øre til menyen, som allerede inkluderte en rekke andre retter i mer standard prisklasse.

- Når regjeringen pålegger oss at det skal være en transaksjon for å overlevere mat til en gjest, har vi rettet oss etter det, sa Heitmann til Dagbladet i helga.

- Ikke for skjenkesteder

På spørsmål om hva han synes om Heitmanns 50-øressuppe, svarer assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad følgende i en e-post til Dagbladet:

- Reglenes formål er at det skal være mulig å holde åpent for matservering på serveringssteder med god plass mellom gjestene og godt smittevern, der et glass øl eller vin til maten ikke utgjør noen økt smitterisiko i seg selv.

Serveringssteder med eget kjøkken og kokk vil normalt falle inn under denne kategorien, ifølge Nakstad. Dette inkluderer Fresh i Hammerfest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer