Lørdag skrev Dagbladet om Marius Heitmann, eier og daglig leder av Fresh restaurant og bar i Hammerfest.
I slutten av januar åpnet regjeringen for alkoholservering i kommuner med lavt smittetrykk - men bare i sammenheng med matservering.
Da bestemte Heitmann seg for å legge tomatsuppe til 50 øre til menyen, som allerede inkluderte en rekke andre retter i mer standard prisklasse.
- Når regjeringen pålegger oss at det skal være en transaksjon for å overlevere mat til en gjest, har vi rettet oss etter det, sa Heitmann til Dagbladet i helga.
- Ikke for skjenkesteder
På spørsmål om hva han synes om Heitmanns 50-øressuppe, svarer assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad følgende i en e-post til Dagbladet:
- Reglenes formål er at det skal være mulig å holde åpent for matservering på serveringssteder med god plass mellom gjestene og godt smittevern, der et glass øl eller vin til maten ikke utgjør noen økt smitterisiko i seg selv.
Serveringssteder med eget kjøkken og kokk vil normalt falle inn under denne kategorien, ifølge Nakstad. Dette inkluderer Fresh i Hammerfest.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger