Minst 13 turer: Hit reiste hun med Epstein

Det viser passasjerlister Børsen har fått tilgang til.

EPSTEIN-BEKJENT: Celina Midelfart er den siste i rekken av nordmenn som knyttes til Jeffrey Epstein. De to hadde forretningsmessige forbindelser på slutten av 90-tallet.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
EPSTEIN-BEKJENT: Celina Midelfart er den siste i rekken av nordmenn som knyttes til Jeffrey Epstein. De to hadde forretningsmessige forbindelser på slutten av 90-tallet. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag ble det kjent at FBI ønsker å snakke med Celina Midelfart. Tirsdag skriver Se og Hør at den norske kosmetikkarvingen har vært passasjer på Jeffrey Epsteins privatfly ved flere flyginger på 90-tallet.

At Midelfart var passasjer på flyet ble omtalt av Business Insider allerede i august. Ifølge avisa var Midelfart på Epsteins privatfly flere ganger i 1996 og 1997.

Etterforskningen mot Epstein startet i 2006. I 2008, mer enn ti år seinere, ble han dømt for å ha betalt ei mindreårig jente for seksuelle tjenester. Dette sonet han 13 måneder for. Epstein inngikk da et hemmelig forlik og unngikk på den måten det som i verste fall kunne blitt en livstidsdom.

Eneste passasjer

Børsen har gjennomgått passasjerlistene fra Epsteins flåte av privatfly i perioden 1996 - 2013. Ifølge disse dokumentene var Celina Midelfart passasjer på minst 13 turer.

Ved en rekke av flygingene var Midelfart eneste passasjer om bord på flyet, ifølge passasjerlistene som Børsen har fått tilgang til.

PASSASJER: To ganger i løpet av høsten 1995 fløy Celina Midelfart med Jeffrey Epstein i hans privatfly. Det viser dokumenter som nylig ble offentliggjort. Foto: US Court of Appeals
PASSASJER: To ganger i løpet av høsten 1995 fløy Celina Midelfart med Jeffrey Epstein i hans privatfly. Det viser dokumenter som nylig ble offentliggjort. Foto: US Court of Appeals Vis mer

Epstein og Midelfart møttes allerede i 1994, ifølge Se og Hør. Den gang var Midelfart student i London, mens Epstein var en 20 år eldre milliardær.

Det skal ha vært kontakt mellom Epstein og Midelfart i forretningsøyemed i forbindelse med Midelfart-konsernet.

– Jeg hadde penger plassert hos Bear Sterns under hans ansvar på midten av 90-tallet da jeg studerte i New York. Han inngikk i en felles forretningsmessig bekjentskapskrets. Jeg har ikke hatt noe med ham å gjøre siden 96/97, skriver Celina Midelfart i en melding til DN tirsdag morgen.

Passasjerlistene som ble frigitt av en amerikansk domstol, og som Børsen har fått tilgang på, viser at de to i en periode på litt over ett år pleiet tett kontakt og var sammen ved en rekke anledninger.

Celina Midelfarts sekretær, Olga Hojem, sier til Børsen at Midelfart ikke har noen kommentar utover det hun har sagt til DN. Børsen har likevel stilt oppfølgingsspørsmål som foreløpig ikke er besvart.

Dette er Midelfarts Epstein-turer

1996:

18. august: New Jersey - West Palm Beach, Florida - Celina Midelfart, Jeffrey Epstein

12. september: New Jersey - West Palm Beach, Florida - Celina Midelfart, Jeffrey Epstein

1997:

30. januar: New Jersey - West Palm Beach, Florida - Celina Midelfart, Jeffrey Epstein + 3

2. februar: West Palm Beach, Florida - New Jersey - Celina Midelfart, Jeffrey Epstein + 3

21. februar: New Jersey - West Palm Beach, Florida - Celina Midelfart, Jeffrey Epstein + 1

15. mars: West Palm Beach, Florida - Ronald Reagan Washington National Airport - Celina Midelfart, Jeffrey Epstein

15. mars: Washington Dulles International Airport - West Palm Beach, Florida - Celina Midelfart, Jeffrey Epstein

27. april: West Palm Beach, Florida - New Jersey - Celina Midelfart, Jeffrey Epstein

24. mai: New York - West Palm Beach, Florida - Celina Midelfart, Jeffrey Epstein +1

20. august: New Jersey - Santa Fe, New Mexico - Celina Midelfart, Jeffrey Epstein +2

23. august: Santa Fe, New Mexico - New Jersey - Celina Midelfart, Jeffrey Epstein

24. august: Westhampton Beach, New York - Martha's Vineyard, Massachusetts - Celina Midelfart, Jeffrey Epstein

25. august: Martha's Vineyard, Massachusetts - West Palm Beach, Florida - Celina Midelfart, Jeffrey Epstein

29. november: West Palm Beach, Florida - New Jersey - Celina Midelfart, Jeffrey Epstein + 2

Mette-Marit beklager

Midelfart er den siste nordmannen i rekka som knyttes til den avdøde, overgrepsdømte milliardæren.

Mandag ble det kjent at kronprinsesse Mette-Marit møtte Epstein flere ganger i en periode på tre år, noe hun nå har beklaget.

Tidligere statsråd Terje Rød-Larsen, som leder tankesmia International Peace Institute, har mottatt flere millioner kroner av Epstein, ifølge DN. Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik fikk også tilbud om støtte fra Epstein, men takket nei etter å ha sjekket bakgrunnen hans.

KOMMENTAR: Dagbladets politiske redaktør Geir Ramnefjell om hvorfor kronprinsesse Mette-Marit nå beklager sine møter med Jeffrey Epstein. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Epstein ble i sommer pågrepet og tiltalt for menneskehandel og seksuelle overgrep mot unge jenter og kvinner, men tok sitt eget liv i varetekt kort tid etter.

FBI vil ha kontakt

Saken er imidlertid ikke ferdig etterforsket, og FBI har varslet at de gjerne vil prate med så mange som mulig som kan kaste lys over Epsteins forbrytelser.

Til Se og Hør sier en FBI-agent ved den amerikanske ambassaden i Stockholm følgende:

- FBI ønsker å snakke med Celina Midelfart. Vi prøver fortsatt å spore opp informasjon om Epstein, sier agenten, som av sikkerhetsmessige hensyn ønsker å være anonym.

Børsen oppdaterer saken.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer