Jonas Gahr Støre

Misbrukt i svindel - politiet varslet

- Vi håper ingen har latt seg lure av dette, sier kommunikasjonssjefen ved Statsministerens kontor.

RIKDOM: Statsminister Jonas Gahr Støre snakker angivelig om en kjapp vei til rikdom i den falske nettsaken som er utformet som en nyhetssartikkel. Det hele er altså svindel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
RIKDOM: Statsminister Jonas Gahr Støre snakker angivelig om en kjapp vei til rikdom i den falske nettsaken som er utformet som en nyhetssartikkel. Det hele er altså svindel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Jonas Gahr Støre er siste kjente nordmann i rekken av personligheter som er blitt misbrukt i svindelforsøk på nettet.

Falskneriet gir seg ut for å være en nyhetsartikkel. Her hevdes det feilaktig at Støre skal ha deltatt på NRK-programmet «Lindmo» og fortalt om en rask måte å bli rik på.

Den oppdiktede historien er bygget opp på en tilsvarende lest som tidligere eksempler, der blant andre Olav Thon og Petter Stordalen har fått sine navn misbrukt.

Kontaktet politiet

- Det er dessverre et kjent problem at uvedkommende utgir seg for å være kjente personer i sosiale medier og i såkalte artikler. Artikkelen det vises til her er falsk, fastslår kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse ved Statsministerens kontor (SMK) til Børsen.

Børsen har også spurt Støre om en kommentar, om han vil advare mot svindelforsøket og om han vil foreta seg noe.

- Vi håper ingen har latt seg lure av dette. SMK har gjort politiet oppmerksom på saken, svarer kommunikasjonssjef Hjukse på Støres vegne.

Raskt og uten å nøle

I den falske artikkelen hevdes det at Støre angivelig skal ha uttalt på «Lindmo» at han kan gjøre hvem som helst til millionær i løpet av et par måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer