Regjeringens krisepakke

- Misbrukt mulighet

Her er reaksjonene på regjeringens krisepakke.

- MÅ VÆRE KLARE GRENSER: Fredag 29. januar la regjeringa fram sin nye, økonomiske krisepakke. Arbeiderpartiet-leder Jonas Gahr Støre mener dette mangler. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Regjeringen la i dag fram tiltak på 16,3 milliarder kroner for å hjelpe næringslivet gjennom coronakrisen.

Tiltakene spenner fra støtte til Norwegian, til sommerskoler for barn og mer penger til arbeidsledige og permitterte.

SV-leder Audun Lysbakken synes likevel at regjeringen bommer.

- Erna Solberg forstår ikke at dette er en forskjells-krise der det er lavtlønnede arbeidsfolk som betaler den høyeste prisen. Enda en gang misbruker hun muligheten til å komme med en ordentlig krisepakke for de mange menneskene som nå ikke vet hvordan de skal få betalt regningene sine og ikke vet hva de skal leve av, sier han til Dagbladet.

- Mange har vært arbeidsledige lenge og nå burde de fått litt mer å leve av og de burde innført feriepenger for arbeidsløse umiddelbart, sier han.

- Skuffet

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen savner tiltak for Oslo.

– Det er bra regjeringen forlenger ordninger og øker tilskuddene til å håndtere krisen, men jeg er skuffet over at regjeringen fortsatt ikke er villig til å lage en målrettet tiltakspakke mot utfordringene i Oslo-området. Det er underlig all den tid regjeringen forrige lørdag innførte nasjonale tiltak i Oslo og nærliggende kommuner, sier Johansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer