Misnøyen vokser: - Galskap

Et voksende antall personer i den russiske eliten skal være kritiske til invasjonen av Ukraina.

INNERSTE KRETS: Oleg Deripaska skal ha svært tette forbindelser med Putin. Han omtaler krigen i Ukraina som «galskap». Foto: Mikhail Klimentyev/Sputnik/NTB
INNERSTE KRETS: Oleg Deripaska skal ha svært tette forbindelser med Putin. Han omtaler krigen i Ukraina som «galskap». Foto: Mikhail Klimentyev/Sputnik/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden president Vladimir Putins invasjon av Ukraina 24. februar, har Vesten ilagt Russland knallharde sanksjoner.

Russiske banker er kastet ut av det internasjonale betalingssystemet Swift, oligarker og personer med tilknytning til Putins regime har fått verdiene sine frosset og fått begrenset sine reisemuligheter, og halve krigskassa til den russiske sentralbanken er frosset.

Misnøyen vokser

Seinest torsdag offentliggjorde Det hvite hus planer om å styrke USAs evne til å beslaglegge eiendommer og yachter som eies av oligarker. Inntektene fra salg av beslag knyttet til sanksjonene mot Russland vil president Joe Biden bruke til å hjelpe det ukrainske folket.

Nå begynner skepsisen til invasjonen i Ukraina å øke blant de mektige oligarkene - og særlig blant dem som sikret sin formue før Putin kom til makten i 2000, melder Washington Post.

Minst fire oligarker skal ha forlatt Russland siden invasjonen 24. feburar. I tillegg har minst fire høytstående embetsmenn sagt opp sine stillinger og forlatt landet - den høyeste rangerte blant dem den erfarne russiske politikeren Anatoly Chubais, som var en spesialutsending for Kreml. Han forlot Russland 23. mars på grunn av sin motstand mot invasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.